Poluarea din București. Afumați, locul incinerării și destinație a gunoiului adus din Marea Britanie

Foto: INQUAM/Melinda Nagy

Comuna Afumați se află la 14 kilometri de cel mai apropiat senzor de mediu din București, unul al aplicației Airly, aflat pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu. Locul unde s-a incinerat o cantitate mare de deșeuri în seara zilei de 1 Martie, generându-se o poluare a aerului în partea de sud a României ce a depășit și de zece ori limita admisă, se află în această comună din județul Ilfov, conform declarațiilor ministrului Mediului Costel Alexe, dar și a unor oficiali ai comunei cu “8.100 de locuitori” din apropierea Bucureștiului, scrie Politicknews.

Localitatea Afumați e legată de Capitală prin șoseaua E85, comuna fiind străbătută și de Drumul Județean 100 care duce în Ștefănești. Incinerarea, conform mai multor localnici, a avut loc pe un teren, la ieșirea din Afumați, aflat pe acest drum județean, într-un depozit de colectare a fierului vechi.

“Da, duminică seara (n.r. 1 martie) am văzut un fum gros venind dinspre cimitirul vechi”, a declarat o vânzătoare din magazinul aflat în apropierea Școlii nr.1, numită de localnici Școala Mare. Aceasta a preferat să nu-și spună numele de teama celor implicați.

În apropiere de “cimitirul vechi”, pe strada Bistriței, mirosul înecăcios nu a dispărut nici la trei zile după ce a avut loc operațiunea de incinerare.

Articolul integral – AICI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here