Un graffiti care îl omagia pe George Floyd s-a prăbușit marți în bucăți în Toledo, Ohio, după ce autoritățile spun că ar fi fost lovit de fulger, informează USA Today.

Primarul din Toledo n-a oferit prea multe detalii când a fost contactat de sursa citată. Municipalitatea va colabora cu comisia de artă din Toledo și cu artistul pentru a înlocui pictura murală, „astfel încât mesajul din centrul acestei opere de artă să poată fi auzit”, a spus primarul Wade Kapszukiewicz într-un comunicat.

S-ar putea să nu știm niciodată cu siguranță ce a deteriorat pictura cu George Floyd. Ar fi putut fi un act natural sau ar putea fi un act de vandalism”, a spus Kapszukiewicz. „Ceea ce știm este că pictura murală va fi înlocuită”.

Un martor a declarat pentru pompierii din Toledo că peretele pe care a fost aplicată pictura murală a căzut, după ce un fulger a lovit clădirea, potrivit WZZM-TV . Departamentul de pompieri a declarat televiziunii că fulgerul a fost cauza prăbușirii.

Departamentul de Poliție din Toledo a declarat pentru WTVG-TV  că martorii au raportat că pictura murală a fost distrusă de fulgere, iar un radarul doppler a arătat un fulger în zonă, marți, seara, devreme.

Au existat furtuni în zona metropolitană Toledo între orele 16 și 17, marți, iar acele furtuni au conținut „fulgere frecvente”, a confirmat Serviciul Național Meteorologic.

Pictura murală a fost creată în urmă cu un an de către artistul din Toledo, David Ross, potrivit presei locale . A fost locul de desfășurare a slujbelor de pomenire în cinstea lui Floyd, a cărui ucidere de către fostul ofițer de poliție din Minneapolis, Derek Chauvin, a provocat proteste și a solicitat reexaminarea rasismului sistemic din toată țara.

Pictura murală din Ohio în cinstea lui George Floyd se prăbușește la doar un an după finalizare

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here