Pregătiri la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei pentru Bobotează. Peste 10.000 de litri de apă sfinţită, dar şi 5.000 de sticle pregătite pentru credincioşi

Foto: INQUAM/Alberto Groșescu

Peste 10.000 de litri de apă sfinţită, dar şi 5.000 de sticle de jumătate de litru, sunt pregătite de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei pentru credincioşii care vor fi prezenţi de Bobotează la slujba organizată la catedrala ieşeană, transmite News.ro.

La Catedrala Mitropolitană din Iaşi, sfinţirea apei se va săvârşi vineri, după Sfânta Liturghie, pe esplanada din faţa intrării în lăcaşul de cult, de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, înconjurat de soborul de preoţi şi diaconi ai Catedralei.
Cei care vor dori să ia Agheasmă Mare de Bobotează vor trebui să se aşeze pe două rânduri, accesul fiind permis atât dinspre Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, cât şi dinspre Strada G.M. Cantacuzino. Va exista şi un rând separat al credincioşilor care doresc să se închine la Sfânta Cuvioasă Parascheva.
Agheasma Mare va fi oferită credincioşilor de aproximativ 40 de voluntari coordonaţi de clericii care slujesc la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.
Pentru sărbătoarea Bobotezei din acest an, au fost pregătite la Catedrală zece vase cu apă, a câte 1.000 de litri fiecare. Totodată, vor exista şi 5.000 de sticle, de câte 0,5 litri fiecare, pentru a fi oferite credincioşilor de către voluntari.
Potrivit reprezentanţilor Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, apa sfinţită se gustă dimineaţa, apoi se ia anafura, timp de opt zile, până pe 14 ianuarie (Odovania praznicului Botezului Domnului), când se încheie prăznuirea liturgică.
„Prin invocarea Duhului Sfânt, această apă capătă puterea de a sfinţi, de a tămădui şi de a alunga duhurile necurate. În cadrul slujbei de Bobotează ne rugăm ca apa sfinţită să fie, pentru cei ce vor fi stropiţi sau vor gusta din ea, spre curăţirea sufletelor şi a trupurilor, spre vindecarea patimilor, spre sfinţirea caselor şi spre tot folosul de trebuinţă”, a precizat Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iaşilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here