Pregătiri strategice pentru metavers. Microsoft cumpără compania din spatele jocului „Call of Duty”, cea mai mare achiziție a gigantului american

Microsoft urmează să cumpere grupul de jocuri video din spatele „Call of Duty” într-o afacere în valoare de 75 de miliarde de dolari, cea mai mare achiziție de până acum de către unul dintre giganții americani din tehnologie, relatează The Times.

Compania va achiziționa Activision Blizzard, un dezvoltator prolific care a fost prins în diverse controverse, într-o afacere „cu banii jos”, care a surprins piețele când a fost anunțată ieri. Prețul de achiziție include numerarul net de 6,37 miliarde de dolari ai Activision. Compania este evaluată la 68,7 miliarde de dolari.

Satya Nadella, președintele și directorul executiv al Microsoft, a recunoscut că investește „profund” în industria jocurilor. Conform termenilor acordului, Microsoft va plăti 95 de dolari per acțiune pentru Activision, o un preț stabilit vineri seara, când acțiunile editorului s-au închis la 65,39 dolari. Acțiunile Activision au crescut cu 16,92 USD, sau 25,9%, până la 81,88 USD; Microsoft a scăzut cu 7,55 USD, sau 2,4%, la 302,65 USD, fiind evaluată la 2,3 trilioane USD.

Acordul răsunător a fost descris de Microsoft ca fiind o achiziție de „piese de construcție” pentru metavers.

Activision produce jocuri, inclusiv „Crash Bandicoot”, „Candy Crush” și „World of Warcraft”. Compania, cu sediul în Santa Monica, California, a fost fondată în 1979 și are aproximativ 9.500 de angajați, în timp ce jocurile sale sunt jucate de 400 de milioane de oameni în 190 de țări.

Compania s-a confruntat cu acuzații de încălcare a normelor etice la locul de muncă. Autoritățile de reglementare din California au intentat un proces pentru „prejudecăți de gen” vara trecută, susținând că personalul feminin s-a confruntat cu „avansuri sexuale nedorite” și a fost plătit mai puțin decât cel masculin.

În urma scandalului, peste 20 de angajați au plecat, iar alți 20 se confruntă cu măsuri disciplinare după o investigație internă.

Acordul, care este supus aprobării autorităților de reglementare și a acționarilor Activision, va fi finalizat anul viitor.

Există un interes sporit pentru achiziții în sectorul jocurilor. Săptămâna trecută, Take-Two Interactive, grupul din spatele „Grand Theft Auto”, a fost de acord să cumpere Zynga, un dezvoltator specializat de telefonie mobilă care a făcut „FarmVille”, pentru 12,7 miliarde de dolari.

Nadella a declarat: „Gamingul este cea mai interesantă categorie din divertisment de astăzi și va juca un rol cheie în dezvoltarea platformelor metavers. Investim profund în conținut de clasă mondială, comunitate și cloud pentru a introduce o nouă eră a jocurilor, care pune jucătorii și creatorii pe primul loc și face jocurile sigure, incluzive și accesibile tuturor.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here