Premierul a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre rezultatele evaluării miniştrilor: E o notă de trecere, nu un cec în alb

Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre rezultatele evaluării miniştrilor, la 7 luni de la preluarea guvernării şi despre decizia de a nu face remanieri în acest moment, potrivit unor surse guvernamentale, şeful Executivului transmiţându-le membrilor Cabinetului că nu vor mai putea să vină pe ultima sută de metri cu proiectele care constituie jaloane în PNRR. E o notă de trecere, nimeni nu are un cec în alb, au precizat sursele despre evaluarea şefului Executivului, potrivit News.ro.

Potrivit surselor guvernamentale, citate de News.ro, premierul a considerat că nu este cazul unor remanieri, în acest moment,  însă decizia sa a fost ca miniştrii să îşi gestioneze mai bine proiectele care sunt obligatorii prin PNRR.

Astfel, miniştrii nu vor mai putea veni în ultimele şedinţe de guvern înainte de termenul limită pentru atingerea jaloanelor din PNRR, cu proiectele de lege.

O cauză a întârzierilor în aplicarea acestor jaloane o constituie capacitatea administrative redusă a instituţiilor statului, de aceea s-a şi suplimentat organigrama Ministerului Investiţiilor şi Fondurilor Europene.

Potrivit surselor, analiza minştrillor reprezintă ”o notă de trecere, dar nimeni nu are un cec în alb”.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj, luni, cu un bilanţ al guvernării, după primele şase luni, despre evaluarea de etapă a membrilor Cabinetului, în care a spus că s-a bucurat să constate ca fiecare membru al Cabinetului a abordat cu multă seriozitate angajamentul de îndeplinire a ţintelor, jaloanelor şi reformelor din PNRR.

El spune că modul în care resursele naţionale şi europene au fost utilizate în beneficiul oamenilor şi dezvoltării comunităţilor este un alt criteriu care a stat la baza evaluării echipei guvernamentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here