Premierul Ciolacu: Joi, şedinţa coaliţiei pe tema calendarului alegerilor prezidenţiale şi parlamentare

Sursa: Facebook

Premierul Marcel Ciolacu va prezenta joi, în coaliţia de guvernare, variantele propuse de partidele politice în urma dialogului privind stabilirea calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an, a anunţat Executivul. În plus, Marcel Ciolacu va cere partenerilor de Coaliţie de la PNL să dea curs solicitării exprimate de toţi participanţii la discuţiile de la Palatul Victoria ca stabilirea calendarului electoral să se realizeze în cel mai scurt timp posibil, astfel încât competiţia electorală să se desfăşoare în condiţii predictibile şi echitabile pentru toţi candidaţii, transmite News.ro.

”Prim-ministrul Marcel Ciolacu, alături de cei doi viceprim-miniştri Marian Neacşu şi Cătălin Predoiu, va prezenta joi, în Coaliţia de guvernare, variantele propuse de partidele politice în urma dialogului privind stabilirea calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an”, se arată în comunicatul transmis de Guvern, la finalul discuţiilor cu partidele.

”Totodată, premierul Marcel Ciolacu va cere partenerilor de Coaliţie să dea curs solicitării exprimate de toţi participanţii la discuţiile de la Palatul Victoria ca stabilirea calendarului electoral să se realizeze în cel mai scurt timp posibil, astfel încât competiţia electorală să se desfăşoare în condiţii predictibile şi echitabile pentru toţi candidaţii”, precizează Executivul.

Stabilirea calendarului electoral trebuie să se facă pe baza unor criterii obiective, agreate de toate partidele politice şi nu pentru a avantaja sau dezavantaja anumiţi candidaţi, mai spune Guvernul.

”Le mulţumesc tuturor partidelor participante pentru dialogul constructiv! Consider că a fost un demers util şi democratic şi îmi doresc ca şi partenerii de Coaliţie să ţină cont de opiniile exprimate”, a precizat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Sondaj INSCOP: PSD, pe primul loc în intențiile de vot la parlamentare, urmat de PNL și AUR / Partidul Dianei Șoșoacă trece pragul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here