Premierul Ciucă, întâlnire cu reprezentanţii AmCham România. Discuții despre potenţialul reprezentat de investiţiile americane în țara noastră

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut, luni, la Palatul Victoria, prima întâlnire cu membrii Consiliului Director al Camerei de Comerţ Americane pentru România (AmCham) România. Discuţiile au vizat prezentarea priorităţilor Guvernului României, cu accent pe oportunităţile oferite de cel mai mare buget de investiţii alocat în ultimii 30 de ani, implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, precum şi modalitatea de aplicare a unui cadru normativ predictibil şi eficient în raport cu mediul de afaceri şi investitorii, anunță News.ro.

Potrivit Guvernului, participanţii au abordat nevoia de transparenţă şi predictibilitate legislativă, întărirea statului de drept, guvernanţa corporativă în întreprinderile de stat, aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, întărirea legăturilor economice cu Statele Unite ale Americii, dezvoltarea pieţei de capital, transformarea digitală şi funcţionarea sistemului de sănătate publică.

Pentru stimularea mediului de afaceri din România, a fost subliniată necesitatea unui dialog consistent public-privat, în contextul generat de nevoia asistenţei în implementarea de politici publice performante, care să genereze creşterea competitivităţii economiei şi a dinamicii relaţiei comerciale dintre România şi SUA.

De asemenea, a fost abordat potenţialul reprezentat de investiţiile americane în România, fiind remarcată, totodată, importanţa prezenţei companiilor româneşti în Statele Unite ale Americii, ceea ce confirmă deschiderea de care pot beneficia, la rândul lor, antreprenorii români.

Stimularea investiţiilor străine şi îmbunătăţirea gradului de colectare au fost evidenţiate, alături de atragerea banilor europeni prin PNRR şi Cadrul Financiar Multi-Anual, drept soluţii eficiente pentru a genera prosperitate şi bunăstare, pentru o administraţie publică cu personal mai bine pregătit.

Sprijinirea sectorului de cercetare-dezvoltare, printr-un pachet de politici fiscale adecvate, reprezintă o oportunitate pe care atât zona guvernamentală, cât şi mediul privat o recunosc drept esenţială în creşterea capacităţii industriei de a oferi valoare adăugată, mai precizează Executivul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here