Premierul Florin Cîțu anunță noi măsuri de relaxare de la 1 iunie, chiar dacă nu va fi atins pragul de 5 miioane de vaccinați

Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri, că de la 1 iunie vor exista măsuri de relaxare, chiar dacă pragul de 5 milioane de persoane vaccinate nu va fi atins.
 
Putem să atingem 5 milioane, dar nu acesta este obiectivul. Obiectivul este să depăşim pandemia şi nu se poate decât prin vaccinare”, a declarat premierul, miercuri, după şedinţa de Guvern, întrebat dacă va fi atins pragul de 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie.
Premierul a adăugat că ”românii au înţeles mesajul şi se vor vaccina, în primul rând pentru sănătatea lor”.
Întrebat dacă vor exista măsuri de relaxare, chiar dacă pragul nu va fi atins, Cîţu a declarat: ”La 1 iunie vor exista relaxări”.
Preşedintele Klaus Iohannis a precizat recent, într-o declaraţie de presă, că măsurile de relaxare depind de vaccinare, urmând să fie vaccinate 5 milioane de persoane până la 1 iunie, 6 milioane – până la 1 iulie şi 7 milioane până la 1 august.
Ce măsuri de relaxare ar urma să intre în vigoare de la 1 iunie, potrivit președintelui
Nunțile, botezurile, mesele festive se pot organiza în exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu maximum 50 de persoane. Dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate se renunță la restricționarea numărului de participanți.
Similar, la sălile de sport, numărul de participanți e restricționat, dar dacă managerul garantează că sunt toate persoanele vaccinate, numărul de participanți poate să crească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here