Premierul propus de AUR, elogiat de propaganda rusă, pentru PR-ul făcut Moscovei. Georgescu: „Șansa României e înțelepciunea rusească”

Propunerea de premier a AUR, Călin Georgescu, este elogiat de propaganda rusă (în speță site-ul Sputnik), după un interviu la ”Mădălin Ionescu Show”, în care Georgescu adusese el însuși elogii Rusiei și criticase vehement SUA și orientarea strategică, pro-Vest, a României.

Materialul este plimbat și pe grupurile de Facebook „specializate” ale propagandei ruse din România, ca și de fanii co-președintelui AUR, George Simion.

Circul geopolitic făcut de cel pe care „patrioții” de la AUR l-au propus prim-ministru a fost total. Pe tema ucraineană, în condițiile în care Rusia este statul agresor, iar în urma acestui comportament a rezultat smulgerea unei părți a teritoriului (Crimeea) și decuplarea alteia de centrul politic și economic (zona Donbas), Călin Georgescu are certitudini cu sens unic, imposibil de împăcat cu realitatea din teren:

  • „Situația din Ucraina este în mod clar manipulată, în interesul de a declanșa un conflict care să ajute financiar complexul militar al Statelor Unite, industria militară a SUA”.
  • „Rusia nu este o țară lașă – și sigur își va proteja compatrioții”.
  • „Rusia este extrem de bine pregătită – și nu cred că va cădea în plasa întinsă”.

„Și, care e șansa noastră?”, întreabă Mădălin Ionescu, în contextul amplificării tensiunilor din Donbas? ”V-am spus mai devreme – este înțelepciunea rusească să nu intre în așa ceva! România nu este pregătită cu nimic pentru un asemenea lucru. Răspunsul lui Georgescu vine ghiulea. „Înțelepciunea rusească”.

Prestația a fost aplaudată la scenă deschisă de Sputnik, care printre citatele din apropiatul AUR inserează cele mai stridente etichete: „tehnocrat providențial”, „învăluit într-o aură de mister”, „văzut ca deținătorul soluțiilor salvatoare pentru România”, „implicat în cercuri ocultate ale organizațiilor puterii internaționale”, „un patriot”, iar aparițiile sale în presă – „evenimente remarcabile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here