Presa bulgară: România e pe primul loc în UE la fraude cu fonduri europene

România a semnalat cele mai multe fraude cu fonduri europene, în perioada 2014-2018, între statele din Uniunea Europeană şi ocupa locul II (după Polonia) din punct de vedere al valorii fraudelor cu fonduri europene raportate, se menţionează într-un document de lucru al OLAF, scrie publicația 24 Ceasa, preluată de Rador.

Potrivit documentului de lucru al Comisiei Europene, folosit pentru elaborarea
raportului OLAF privind „Protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene 2018”, România a semnalat 477 de cazuri de fraudă cu fonduri europene în intervalul 2014-2018, clasându-se pe primul în UE la acest criteriu.

Din punct de vedere al cuantumului fondurilor fraudate, Polonia ocupă primul loc, raportând fraude în valoare de 109,8 milioane de euro, fiind urmată de România, care a raportat fraude de 62,2 milioane de euro, de Franţa (28,9 milioane euro) şi de Bulgaria (25 milioane euro), relatează BTA.

România şi Italia au raportat, în anul 2018, cele mai multe cazuri de fraude în domeniul asistenţei financiare în agricultură şi dezvoltare rurală, reprezentând 61% din numărul total de nereguli înregistrate la nivelul Uniunii Europene, se arată în document.

Sursa: RADOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here