Noul buget al Bucureștiului | Se iau 50 milioane lei de la biserici. Bani în plus pentru transport și încălzire

Inquam Photos / Octav Ganea

Primăria Capitalei va tăia aproape 50 de milioane de lei din sprijinul financiar alocat în 2019 pentru lucrările în multe biserici, între care se numără și Catedrala Mântuirii Neamului, de unde taie 20 milioane de lei. Proiectul de rectificare bugetară a fost aprobat în ședința CGMB de miercuri, a scris stiriletvr.ro

Potrivit proiectului aprobat la ședința Consiliul General al Municipiului București în ședința de miercuri, Primăria Capitalei va tăia aproape 50 de milioane de lei din bugetul alocat anul acesta lucrărilor de la mai multe lăcașuri de cult din București.

Bani sunt tăiați de la mai multe biserici din Capitală, care au fost alocați, inițial, pentru diferite lucrări precum: refacere fațadă biserică și turn clopotniță (Mănăstirea Radu Vodă), consolidarea scărilor monumentale (Palatul Patriarhiei), remodelarea bucătăriei (Mănăstirea Plumbuita), reparații gard (Parohia Ceauș Radu) etc.

Potrivit proiectului de rectificare bugetară, sunt tăiate și 20 milioane de lei din banii alocați Patriarhiei Române pentru finalizarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului.

Pe de altă parte, STB va primi 13 milioane de lei, iar subvenția pentru transport public va fi majorată cu 100 de milioane de lei.

Totodată, se vor aloca 22 de milioane de lei pentru Termoenergetica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here