Preşedintele a semnat decretul de numire a lui Dan Vîlceanu ce ministru de Finanțe. Învestirea, miercuri după-amiază

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Dan Vîlceanu în funcţia de ministru al Finanţelor, transmite Administraţia Prezidenţială, citată de News.ro. Ceremonia de învestire a acestuia va avea loc miercuri, de la 17.30, la Palatul Cotroceni. La depunerea jurământului de către Dan Vîlceanu participă şi premierul Florin Cîţu.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 18 august 2021, decretul de numire în funcţia de membru al Guvernului a domnului Dan Vîlceanu, ministrul finanţelor. La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, încetează efectele Decretului nr. 825/2021 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 676 din 8 iulie 2021. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 17:30, la Palatul Cotroceni”, arată anunţul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Dan Vîlceanu a fost validat miercuri, în Biroul Politic Naţional al PNL, pentru Ministerul Finanţelor, a anunţat premierul Florin Cîţu, care aanunţat că au fost prezenţi 70% dintre preşedinţiii de filiale. Singurul vot împotrivă a fost al lui Ludovic Orban. Dan Vîlceanu a declarat, după şedinţa BPN, că va face echipă bună cu premierul.

Dan Vîlceanu a declarat, după şedinţa BPN, că Ministerul de Finanţe este unul din ministere importante şi  a dat asigurări că va face o echipă bună cu premierul, precizând că sunt 4-5 bugete dezbătute împreună în comisiile reunite de buget-finanţe.
„Am primit vorul colegilor. Este o încredere pe care mi-o acordă şi pentru care mă simt obligat!”, a afirmat Vîlceanu.
Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat miercuri, după şedinţa BPN în care a fost validată nominalizarea lui Dan Vîlceanu pentru Ministerul Finanţelor, că unicul vot împotrivă îi aparţine, precizând că prin votul dat ca preşedinte al PNL, şi-a exprimat rezerve extrem de serioase faţă de această candidatură. „Există riscuri cu privire la această desemnare”, a susţinut liderul liberal.

Dan Vîlceanu, în vârstă de 42 de ani, este de profesie economist, cu licenţa, masterul şi doctoratul făcute la Universitatea de Vest din Timişoara. Încă din anul doi de facultate, a lucrat pentru firma Trefo SRL, companie care derulează contracte în domeniul energiei şi care este controlată de familia sa.

România, noua rută a refugiaților afgani spre „Fortăreața Europa”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here