Președintele CJ Prahova: Clientela cu salarii mari, abonată la locuințele sociale cu 100 de lei chirie

Foto: Iulian Dumitrescu/ Facebook

În Prahova, din nouă locuințe sociale deținute de Consiliul Județean, doar una a ajuns la o persoană nevoiașă, care îndeplinea condițiile de cazare aici.

„Din nouă apartamente de serviciu, ocupate de angajații CJ Ph, doar unul este caz social. Pentru fiecare apartament, beneficiarii plătesc 100 de lei chirie/lună. Vă dau exemplul unei astfel de familii din CJ: el cu salariu de 10.000 de lei, ea cu salariu de 6.000 de lei, plătesc o chirie de 100 de lei pe lună, pentru că nu puteau să facă naveta de la Lipănești”, a relatat, într-o ședință a Consiliului Județean, Iulian Dumitrescu (PNL), președintele acestui consiliu, transmite Newsweek România.

Lipănești este o comună limitrofă orașului Ploiești. 

În acea ședință, CJ Prahova a decis reducerea ogranigramei cu peste 100 de posturi. 

Procesul de restructurare va continua și în alte direcții și societăți din subordinea instituției, arată presa locală.

„Schemele de personal din majoritatea instituțiilor au fost încărcate cu persoane fără pregătire profesională, pe criterii politice sau de rudenie cu cei care le-au condus în ultimii ani. Sunt mulți angajați plătiți fără să facă nimic sau organigrame încărcate de posturi inutile. Vă dau exemplul Bibliotecii Nicolae Iorga, unde sunt peste 70 de angajați. La fel este și la DGASPC și chiar la muzee. Nici parcurile industriale nu vor scăpa de un audit. Dacă pot face un profit mai mare cu angajați mai puțini, atunci vor rămâne doar cei care merită”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here