Preşedintele clubului Istanbul Başakşehir vrea ”radierea pe viaţă” a arbitrului Sebastian Colţescu

Preşedintele clubului turc de fotbal Istanbul Başakşehir a cerut, joi, „radierea pe viaţă” a arbitrului român Sebastian Colţescu, acuzat de remarci rasiste la meciul cu Paris Saint-Germain din Liga Campionilor, întrerupt marţi seară şi continuat miercuri, informează Agerpres, care citează AFP.

Acest gen de arbitru ar trebui radiat pe viaţă„, a declarat Gruksel Gumusdag, citat de presa turcă, înaintea plecării echipe sale de la Paris cu destinaţia Turcia. „El trebuie să primească o sancţiune exemplară„, a mai spus acesta.

Data de 8 decembrie va rămâne în istoria mondială ca o zi a rezistenţei împotriva rasismului„, a adăugat oficialul turc.

Meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir a fost întrerupt marţi seară, în min. 14, la scorul de 0-0, din cauza unor remarci rasiste din partea celui de-al patrulea oficial, Sebastian Colţescu.

Staff-ul campioanei Turciei şi jucătorii acesteia, urmaţi de cei ai echipei PSG au luat decizia de a părăsi terenul după eliminarea antrenorului secund al formaţiei din Istanbul, fostul atacant camerunez Pierre Achille Webo, acuzând afirmaţii rasiste din partea arbitrului de rezervă.

Colţescu i-a cerut în min. 14 lui Haţegan să intervină pentru a-l calma pe Webo, care a fost prea vehement la o decizie a arbitrului de centru, potrivit AFP. Colţescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de ”tipul negru”, iar Haţegan i-a arătat cartonaşul roşu fostului atacant camerunez.

Webo a protestat, iar atacantul franco-senegalez Demba Ba (rezervă) a coborât din tribună şi l-a acuzat de rasism pe Colţescu, reproşându-i că s-a referit la culoarea pielii lui Webo, întrebându-l dacă ar fi făcut la fel şi dacă era cazul unei persoane albe, relatează AFP.

Şi jucători de la PSG, printre care Neymar, Mbabbe şi Marquinhos, au venit pentru a cere explicaţii la marginea terenului. După mai multe minute de discuţii cele două echipe au părăsit terenul.

Miercuri seara, pe Parc des Princes, meciul s-a reluat din momentul întreruperii, iar Paris Saint-Germain a surclasat-o cu 5-1 pe Istanbul Başakşehir. PSG s-a impus prin golurile marcate de brazilianul Neymar (21, 38, 50) şi de atacantul francez Kylian Mbappe (42 – penalty, 62), în timp ce pentru campioana Turciei a înscris Mehmet Topal (57).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here