Prețul gazelor va exploda în Germania în această toamnă, furnizorii anunță scumpiri de peste 100%

Furnizorii de energie din Germania au anunțat că prețul gazelor naturale va crește cu peste 100% de la 1 octombrie. Companiile susțin că majorarea este inevitabilă în contextul cheltuielilor suplimentare la achizițiile de gaz.

Mai mult, furnizorii avertizează că situația este tensionată și că ar putea urma și alte scumpiri, potrivit Radio România Actualități.

Clienții unui mare furnizor de energie cu sediul la Köln au fost anunțați luni că prețul gazelor naturale va crește cu peste 116% de la 1 octombrie.

”Avem cheltuieli suplimentare de peste 700.000.000 de euro pe partea de achiziție de gaz, nu avem de ales. Trebuie să majorăm prețul”, a explicat directorul companiei.

Germanii se confuntă și cu scumpirea tarifulului pe kilowatt-oră, în mai multe orașe crescând cu peste 50%.

Un expert în energie al Centralei Consumatorilor din Renania de Nord-Westfalia a avertizat că urmează un val și mai mare de scumpiri. Mulți alți furnizori vor proceda la fel, a declarat acesta pentru Handelsblatt.

Potrivit calculelor specialiștilor, în cazul unei gospodării cu un consum anual de 15-20.000 de kilowați-oră, costurile suplimentare s-ar putea ridica la 3.000 de euro pe an. Ei spun că la toamnă, când expiră subvenția la biletele pentru transportul în comun – 9 euro pe întreaga rețea națională ori reducerea taxelor la carburanți, presiunea inflației va căpăta amploare.

În Germania, energia s-a scumpit în iunie cu 35,5% și rămâne principalul factor de creștere a prețurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here