Prigojin: Gruparea de mercenari ruşi Wagner nu va semna niciun contract cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu

Cel mai puternic mercenar al Rusiei, Evgheni Prigojin, a declarat duminică că luptătorii săi din gruparea Wagner nu vor semna niciun contract cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, la doar câteva ore după ce Ministerul Apărării a încercat să pună sub controlul său detaşamentele de voluntari, transmite Reuters, citată de News.ro.

Prigojin, fondatorul grupului Wagner, a atacat în repetate rânduri conducerea militară de vârf a preşedintelui Vladimir Putin, pentru ceea ce el consideră drept trădare pentru că nu a luptat în mod corespunzător în războiul din Ucraina.

Nici Şoigu, nici şeful Statului Major General Valeri Gerasimov nu au comentat în public insultele şi criticile lui Prigojin.

Însă Ministerul Apărării a declarat sâmbătă că Şoigu a ordonat tuturor ”detaşamentelor de voluntari” să semneze contracte cu ministerul său până la sfârşitul lunii, un pas despre care ministerul a spus că va creşte eficienţa armatei ruse.

Deşi Ministerul Apărării nu l-a menţionat pe Wagner în declaraţia sa publică, mass-media rusă a relatat că a fost o încercare a lui Şoigu de a-i aduce pe mercenari sub controlul ministerului.

 

”Wagner nu va semna niciun contract cu Şoigu”, a spus Prigojin ca răspuns la o solicitare de comentarii cu privire la ordinul ministrului.

Prigojin a spus că grupul Wagner este integrat în sistemul general şi complet subordonat intereselor Rusiei, dar că structura sa de comandă extrem de eficientă va fi deteriorată prin raportarea la Şoigu.

”Şoigu nu poate gestiona în mod corespunzător formaţiunile militare”, a spus Prigojin, adăugând că Wagner şi-a coordonat acţiunile în Ucraina cu generalul Serghei Surovikin, supranumit ”Generalul Armaghedon” de presa rusă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here