Prima vizită a unui Suveran Pontif în Irak şi prima călătorie a Papei Francisc de la debutul Covid

Sursa: Twitter

Papa Francisc a sosit vineri la Bagdad, în cadrul unei prime vizite istorice a unui Suveran Pontif în Irak, totodată prima sa vizită în străinătate de la începutul pandemiei covid-19, relatează AFP, preluată de News.ro.

”Sunt mulţumit să reiau călătoriile”, după 15 luni, a declarat Papa argentinian la bordul aeronavei.

”Iar această călătorie embleamtică este o datorie faţă de un pământ martir de atâtţia ani”, a declarat el la începutul acestei vizite de trei zile în întregul Irak.

”Voi încerca să urmez indicaţiile şi să nu dau mâna cu fiecare, dar nu vreau să stau departe”, a declarat Papa argentinian în avion.

”Irakul îl primeşte pe Papa Francisc reafirmând cât de profundă este legătura lor umană”, a scris pe Twitter premierul Mustafa al-Kadhimi, care l-a prmit pe aeroport.

Papa urmează să fie primit sâmbătă, pentru prima oară în istorie, la Najaf, în sud, de către marele ayatolllah, Ali Sistani, un bărbat fragil, în vârstă de 90 de ani, care nu a apărut miciodată în public.

Papa urmează să participe la o rugăciune la Ur, leagănul lui Abraham, în sudul Irakului, împreună cu demnitari şiiţi, yazidi şi sabeeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here