Firea lansează, Bădulescu rostogolește. Sesizare la CSM după declarațiile pe cazul RADET

Aurelian Bădulescu
Foto: Inquam Photos/George Călin

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunţat, joi, că a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii, în legătură ministrul Economiei, Virgil Popescu, care avea cunoştinţă despre o sentinţă care nu fusese pronunţată, transmite News.ro.

Primarul general Gabriela Firea a făcut şi ea referire la ”justiţia independentă”.

”Am sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu încălcarea articolului 395 şi 396 din Codul de procedură civilă şi am cerut tragerea la răspundere a ministrul Economiei, pentru următoarele motive: după încheierea dezbaterilor, completul de judecată deliberează în secret asupra hotărârii ce urmează să se pronunţe. Atitudniea şi modul în care a declarat ministrul o sentinţă pe care o cunoştea va trebui să fie cercetată (…) Aşa scrie în codul de procedură civilă. Clar, şi pentru toată lumea: «În secret»”, a spus, joi, în şedinţa Consiliului General, Aurelian Bădunescu.

La rândul său, Gabriela Firea a vorbit despre ”justiţie independentă” şi s-a întrebat de unde ştiau premierul şi ministrul Economiei o sentinţă care nu fusese pronunţată.

Instanţa ar putea declara falimentul RADET şi luni, Primăria Capitalei trebuie să fie conştientă de asta, a afirmat, miercurea trecută, noul ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

În aceeaşi seară, premierul Ludovic Orban a declarat că, la cum arată datele, ”falimentul RADET este iminent”.

În replică, primarul general, Gabriela Firea, a spus că PNL este vinovat de situaţia financiară a regiei şi s-a întrebat de unde ştie premierul ce se va întâmpla luni, în instanţă.

Luni a rămas definitivă sentinţa prin care s-a pronunţat falimentul RADET.

Foto: INQUAM/George Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here