Primarul Brașovului, acuzat că a mințit în CV. Coliban: Nu am scris că sunt absolvent

Foto: Allen Coliban/ Facebook

Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, a explicat neînţelegerile legate de CV-ul său, precizând că a urmat cursurile Facultăţii de Automatică şi Calculatoare Bucureşti, dar că din motive personale a oprit studiile când ajunsese în anul 5 şi când mai avea de urmat două laboratoare pe care nu a reuşit să le echivaleze, transmite News.ro.

„Examenele mi le dădusem, ar fi trebuit să echivaleze aceste două laboratoare, asta însemna un semestru petrecut la Bucureşti, lucru pe care nu mi-l mai permiteam. Am decis atunci să opresc facultatea fără să îmi dau licenţa, deşi făcusem cei cinci ani, făcusem anul 5”, a afirmat Coliban.

Allen Coliban a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, de ce a scris iniţial în CV că este absolvent al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti şi apoi şi-a modificat CV-ul.  

„Îmi pare rău pentru eroarea aceasta. În CV nu am scris că sunt absolvent, am scris că am urmat acele cursuri. Este rubrica educaţie şi sunt cinci ani pe care i-am făcut la Automatică şi Calculatoare”, a declarat primarul Braşovului. El a povestit apoi cum au stat lucrurile cu unitatea de învăţământ superior.  

„În 2002, când eram student al acestei facultăţi, a decedat tatăl meu. Am rămas întreţinător al bunicii mele diagnosticate cu Alzheimer, lucru care m-a obligat să mă mut la Braşov. În 2005 am terminat anul 5, ar mai fi trebuit să închid două laboratoare pe care nu am putut să le echivalez, aceasta a fost decizia profesorilor. Examenele mi le dădusem, ar fi trebuit să echivaleze aceste două laboratoare, asta însemna un semestru petrecut la Bucureşti, lucru pe care nu mi-l mai permiteam. Am decis atunci să opresc facultatea fără să îmi dau licenţa, deşi făcusem cei cinci ani, făcusem anul 5. Am avut o carieră de 10 ani în IT în care nimeni nu mi-a cerut această diplomă, această hârtie şi o carieră de care sunt foarte mândru, aşa cum sunt de altfel mândru de cei cinci ani petrecuţi la una dintre cele mai dificile facultăţi din România”, a afirmat edilul. 

Întrebat dacă a fost exmatriculat, Allen Coliban a răspuns: „Este foarte important să lămurim acest aspect pentru că în tot parcursul din 2002 până în 2005, cât am fost la facultate nu am fost exmatriculat. În momentul în care am renunţat să mai merg la facultate, din 2005, după patru ani de zile s-a produs această eliminare din registre. Este o decizie administrativă care nu are legătură cu actul de învăţământ. Nu am fost exmatriculat pentru ceva ce am făcut, ci pentru faptul că am renunţat să mai îmi dau licenţa în anii următori”. 

Controversele legate de studiile lui Allen Coliban au apărut după ce acesta a notat în CV-ul său că a terminat cursurile Facultăţii de Automatică şi Calculatoare Bucureşti. După ce conducerea facultăţii a precizat că Allen Coliban nu a absolvit instituţia de învăţământ, acesta a modificat în CV şi a precizat că a urmat cursurile de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, fără a susţine licenţa.

Potrivit Newsbv.ro, doi profesori universitari din Bucureşti, Ciprian Dobre, care este prodecan la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, respectiv Traian Rebedea, de la Universitatea Politehnica Bucureşti, îl acuzau, recent, pe noul primar al Braşovului că şi-a falsificat CV-ul. 

„Vai de România fără hoţie – pentru că este o hoţie să minţi că ai o diplomă. Dl. Coliban, aproape 20 de ani aţi minţit că sunteţi absolvent al A&C. Acum ştergeţi repede urmele. Mă întreb dacă un om care minte de 17+ ani este un om nou, care va aduce schimbare reală în România. Şi oare mai este întreg la cap sau este un om frustrat, dacă a trebuit să mintă atâta timp? Vă daţi seama că poate acum află toate rudele şi cunoştinţele sale adevărul”, a scris pe Facebook Traian Rebedea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here