Primarul înlăturat al localităţii Melitopol îi acuză pe ruşi că-i obligă pe profesori să predea în limba rusă

Primarul localităţii ucrainene Melitopol, Ivan Fedorov, răpit de ruşi şi apoi înlăturat de la conducerea oraşului şi înlocuit cu un edil prorus, a acuzat joi că toate colegiile din oraş au fost obligate să se redeschidă cu predare în limba rusă, transmite Agerpres, care citează EFE.

„Astăzi (joi – n.r.), militarii ruşi îi obligă pe profesorii din Melitopol să ţină lecţii elevilor în limba rusă, începând cu 1 aprilie”, a anunţat Fedorov pe reţelele sociale, a relatat agenţia ucraineană Ukrinform.

El a mai spus că Melitopol a avut probleme cu plata salariilor angajaţilor publici dat fiind faptul că Trezoreria a blocat transferurile de bani către oraş, situat în sudul ţării, între oraşul-port asediat Mariupol şi oraşul ocupat Herson.

Fedorov a mai declarat că trupele ruse au sechestrat trei cetăţeni israelieni, însă nu a oferit şi alte detalii despre identitatea acestor trei persoane şi nici despre momentul în care s-ar fi petrecut faptele.

La jumătatea lunii martie, trupele ruse au instalat-o la conducerea primăriei oraşului pe Galina Danilcenko, care a lansat un apel la locuitori să nu se opună ocupaţiei ruse pentru ca viaţa să poată reveni la normal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here