Primarul Tudorache: Centrul de Telemedicină din Sectorul 1 are capacitatea de a monitoriza de la distanţă pacienţi suspecţi de coronavirus

Primarul Dan Tudorache a declarat că în sectorul 1 funcţionează cel mai bun sistem de monitorizare a persoanelor infectate cu coronavirus, Centrul de Telemedicină de la Complexul Multifuncţional Caraiman, şi că va avea o întâlnire cu ministrul Sănătăţii pentru a căuta posibilităţi de extindere la nivel naţional.

În Sectorul 1, am creat cel mai bun sistem de monitorizare a persoanelor infectate cu coronavirus! Centrul de Telemedicină pe care l-am făcut la Complexul Multifuncţional Caraiman este singurul din Europa care are capacitatea de a monitoriza de la distanţă pacienţi suspecţi de infectarea cu coronavirus, aflaţi în carantină la domiciliu. Medicii specialişti au ajuns la concluzia că holterele pe care le folosim la Centru furnizează exact parametrii urmăriţi în monitorizarea pacienţilor suspecţi de infectarea cu coronavirus: temperatură, frecvenţă respiratorie, saturaţie de oxigen, tensiune arterială şi EKG„, a postat Tudorache pe pagina sa de Facebook.

Edilul spune că, urmărind continuu evoluţia acestor parametri, se poate determina dacă suspiciunea de infectare cu coronavirus se confirmă sau nu.

Ministerul Sănătăţii şi-a manifestat deja interesul pe acest subiect şi voi avea o întâlnire cu ministrul pentru a căuta posibilităţi de extindere la nivel naţional”, a adăugat Tudorache.

Sistemul de telemedicină prin intermediul căruia se monitorizează gratuit activitatea cardiacă a pacienţilor cu domiciliul stabil în sectorul 1 a fost lansat oficial, pe 26 februarie, la Complexul Multifuncţional Caraiman.

Sistemul constă în montarea unui holter pe un pacient care are nevoie de acesta. El pleacă acasă (…), cu ochii pe inima pacientului stau asistentele şi medicii din cadrul Complexului Caraiman. În momentul în care se constată că apare o modificare de ritm sau a calităţii vieţii pacientului, se intervine. Dacă problema ne depăşeşte, se sună la 112 şi pacientul este preluat în cel mai scurt timp”, declara directorul general al Complexul Multifuncţional Caraiman, Livia Gomes, cu prilejul lansării oficiale.

Gomes menţiona că la acel moment erau 300 de holtere.

Primarul sectorului 1 declara că, dacă sunt necesare mai mult de 300 de holtere, numărul acestora va fi suplimentat, în funcţie de necesităţi. 

2 COMENTARII

  1. Sectorul 1 e cel mai dezvoltat dintre sectoarele Bucureștiului, e normal să aibă și astfel de inovații… Își permite, doar se bazează pe al doilea buget din țară.

  2. Holtere care monitorizează de la distanță starea pacientului? Bună treabă, sigur va fi nevoie de mai multe, în contextul în care crește numărul celor infectați cu noul coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here