Probleme grave la mașinile Tesla. Peste 100 de accidente raportate în SUA

Peste 100 de mașini Tesla au fost implicate în accidente din cauza unor situații de accelerare bruscă neintenționată, potrivit unei plângeri depuse la Administrația pentru Siguranța Traficului Rutier (NHTSA) din SUA, relatează CNN.

Plângerea a fost depusă pe 19 decembrie 2019, însă a fost făcută publică vineri, și arată că problema a apărut la 127 de mașini diferite din întreaga gamă Tesla: Model S, Model X sau Model 3.

Problema accelerării neintenționate ar fi dus la 110 accidente, iar 52 de oameni au fost răniți.

Numele celor care au depus plângerea nu au fost dezvăluite, dar multe dintre accidente s-ar fi produs în timpul parcării sau ieșirii dintr-un loc de parcare.

Administrația pentru Siguranța Traficului Rutier verifică acuzațiile aduse companiei Tesla și încă nu a decis dacă există suficiente dovezi pentru deschiderea unei investigații oficiale.

În trecut, plângerile privind accelerarea bruscă s-au dovedit a fi din vina șoferilor, care apăsau accelerația când voiau să apese frâna. Însă, în anumite cazuri, s-a dovedit că mașinile pot avea probleme cu accelerația neintenționată. Cel mai faimos caz de acest tip a dus la rechemarea a 2,3 milioane de modele Toyota în 2010.

Tesla nu a comentat până acum informațiile apărute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here