Programarea la vaccin pentru etapa a treia, deschisă în municipiile cu incidenţă peste 4,5. Lista

Foto: INQUAM/George Călin

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, marţi, că va fi posibilă programarea în platforma specială de vaccinare pentru persoanele din etapa a treia în municipiile care au incidenţă mai mare de 4,5 la mie, transmite News.ro.

UPDATE: Valeriu Gheorghiţă a explicat de ce au fost alese municipiile cu incidenţă de peste 4,5 la mie. 

“De ce am ales această rată de incidenţă de peste 4,5? Peste o rată de incidenţă de 3 la o mie de locuitori localitatea respectivă intră în scenariul roşu şi din acest punct de vedere se impun anumite restricţii care sunt hotărâre prin decizii şi hotărâri ale Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. La o rată de incidenţă de peste 6, localitatea respectivă intră şi are criterii de carantinare, iar noi ne dorim ca de la 4,5 rată de incidenţă să putem interveni din punct de vedere medical prin accelerarea campaniei de vaccinare în localităţile afectate în demersul de a evita carantinarea localităţii respective”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Valeriu Gheorghiţă a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, deschiderea posibilităţii de programare a persoanelor din etapa a treia pentru judeţele care au municipii cu rată de incidenţă cumulată a cazurilor mai mare de 4,5 la mie. â

”Şi vă prezint care sunt aceste municipii, respectiv judeţe. Vorbim de de judeţul Alba cu municipiul Alba Iulia, vorbim în judeţul Timiş cu municipiul Timişoara, judeţul Braşov cu municipiul Braşov şi localitatea Sânpetru, vorbim de judeţul Maramureş cu localitatea Baia Mare, judeţul Sălaj cu municipiul Zalău, judeţul Hunedoara – municipiul Petroşani, judeţul Cluj – municipiul Cluj Napoca şi de judeţul Giurgiu – municipiul Giurgiu. În aceste localităţi menţionate va fi posibilă programarea inclusiv a persoanelor din etapa a treia direct în platforma de programare, conform criteriilor de care fiecare persoană aparţine”, a declarat Gheorghiţă. 

Acesta a precizat că  vor mai fi deschise în următoarele zile în aceste municipii centre noi de vaccinare unde se vor distribui vaccinuri de la compania AstraZeneca. 

”Numărul de centre este variabil în funcţie de spaţiile disponibile la nivelul fiecărui municipiu şi de resursa umana pe care fiecare municipiu o are disponibilă”, a precizat Gheorghiţă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here