Propaganda rusă se pune scut în fața lui Streinu-Cercel, alături de Ion Cristoiu și Mircea Badea

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Autorul planului „Vacanța mare” de izolat bătrânii în hotelui, Adrian Streinu-Cercel, este considerat o victimă politică a lui Klaus Iohannis și un mesager al demiterii lui Raed Arafat. Cei care au devoalat planul mârșav sunt redactorii Sputnik și Ion Cristoiu cu Mircea Badea, scrie Newsweek România.

Numai miercuri, Sputnik a publicat trei articole care enunță, practic, aceeași teză: Adrian Streinu-Cercel nu prea este autorul planului „Vacanța mare”, ci altcineva (se insinuează că ar fi ministrul Sănătății, Nelu Tătaru), iar Klaus Iohannis e aproape să ceară demiterea medicului pentru a-și consolida poziția politică.

La pachet, teza are o sub-teză: după Streinu-Cercel va urma Raed Arafat.

Atacul a început de marți, cu un articol intitulat „Iohannis reacționează ca un politician de duzină și gândește ca un ziarist de scandal”, din care aflăm că „Iohannis a lovit în autoritatea celui mai important epidemiolog român, dr. Streinu Cercel, interpretând în cel mai stupid mod declarațiile doctorului”.

Nu ni se spune cine l-a declarat pe Streinu-Cercel „cel mai important epidemiolog român”, dar presupunem că la mijloc e vorba de argumentul autorității, unde autoritatea e Sputnik, mai scrie Newsweek România.

Miercuri, Sputnik a pornit motorul de dimineață, cu un text postat la 07.38, intitulat „Demiterea doctorului Streinu, pusă pe tapet! «Urmează Arafat!»”.

Finalul articolului indentifică oamenii buni din ecuație: „Reamintim că toată această tevatură (îndrepată împotriva lui Streinu-Cercel – n.r.) se bazează pe interpretări și știri false, pe care primii demnitari ai statului le-a preluat – fie din interes, fie pentru că NU au fost în stare să verifice. Sorina Matei, Mirel Curea, Mircea Badea, Ion Cristoiu și alți jurnaliști de investigații –  precum și Sputnik – au demontat acest fals.”

ARTICOLUL INTEGRAL – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here