Propunere ISMB: Primele două săptămâni revin la cursuri elevii de a Vlll-a şi a Xll-a, după care revin cei din celelalte clase de gimnaziu şi de liceu

Foto: Pixabay

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti propune ca în primele două săptămâni de la reluarea cursurilor să revină la ore elevii de a Vlll-a şi a Xll-a pentru a li se încheia situaţia şcolară, după care revin cei din celelalte clase de gimnaziu şi de liceu. Elevii vor învăţa în serii de câte 15, iar sălile de curs vor fi dezinfectate zilnic şi între serii, transmite News.ro.

În primele doupă săptămâni de la reluarea cursurilor, vor reveni la şcoală elevii din clasele a Vlll-a şi a Xll-a care vor da teze şi cărora li se va încheia situaţia şcolară. Activitatea va fi organizată pe grupe de câte 15 elevi, respectându-se distanţarea şi cu dezinfectarea sălilor de curs.

După aceea, ar urma să revină la ore elevii din celelalte clase de gimnaziu şi de liceu, în două schimburi, cu dezinfectare între ele, cu lucru în grup de câte 15 elevi, care vor da teze şi vor fi ascultaţi pentru a lise încheia şi lor situaţia şcolară. Aceştia vor da teze şi vor fi ascultaţi pe baza recapitulărilor, pentru a lise încheia situaţia pe semestrul al doilea.

Va fi făcută dezinfectare atât între schimburi, dar şi zilnic.

În cazul elevilor din ciclul primar, anul şcolar va finîncheiat online, cu calificative.

În cazul examenului de bacalaureat, propunerea este ca probele de competenţe să nu mai fie susţinute, iar examenele scrise să fie date în unităţile de învăţământ, câte 10 elevi în fiecare clasă, aşezaţi în ordine alfabetică

Evaluarea se va face în unitatea de învăţământ, cu evaluatori de la alte şcoli, iar tpoate documentele se înregistrează şi se completează la unitatea de învăţământ de la care provine elevul.

Contestaţiile ar urma să fie depuse online, iar etapa vizualizării lucrărilor va fi eliminată.

Acelaşi mod de organizare este propus pentru Evaluarea naţională.

Preşedintele Klaus Iohannis discută luni cu premierul, cu miniştrii Sănătăţii, Internelor şi Educaţiei şi cu secretarul de stat Raed Arafat masurile de gestionare a epidemiei de coronavirus. O posibilă temă de discuţie este modalitatea de reluare a cursurilor în şcoli, precum şi de desfăşurare a examenelor în acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here