PSD să mai dea 100 de lei la salariul minim, cât încă mai au guvernul

  Executivul va pune de miercuri în transparenţă o Hotărâre de guvern prin care salariul minim pe economie va fi majorat cu 100 de lei, a anunţat, marţi, ministrul demis al Muncii, Marius Budăi, potrivit Agerpres. Altfel spus, textul va fi pus în dezbatere publică.

  Budăi a acuzat că viitorul guvern ar vrea să taie salariul minin, ceea ce, potrivit oficialului, ar echivala cu o „sclavie modernă”

  „Vor să desfiinţeze salariul minim (noul guvern – n.r.), adică să ne aducă cumva la un nivel de sclavagism modern. Am luat decizia aseară, într-o discuţie cu doamna premier şi cu domnul ministru Teodorovici ca mâine dimineaţă (miercuri – n.r.) să punem în transparenţă publică o Hotărâre de guvern prin care vom majora salariul minim pe economie cu 100 de lei, aşa cum scrie în programul de guvernare”, a anunţat Budăi la Botoşani, la o întâlnire electorală cu simpatizanţii şi primarii PSD, citat de Agerpres.

  Ministrul demis al Muncii a afirmat că opoziția va veni la putere și va beneficia de performanța economică înregistrată sub guvernarea PSD.

  „Atunci când vii la guvernare şi beneficiezi de a doua cea mai performantă creştere economică din Uniunea Europeană, când şomajul e de 3%, când salariile cu crescut cu 49%, iar pensia cu 4 %, e bine. Asta e ‘greaua moştenire ” a spus sarcastic Marius Budăi.

  Reamintim că guvernul Dăncilă, deși demis, va rămâne în funcție până la depunerea jurământului de către noul executiv.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here