PSD strânge semnături pentru plafonarea prețurilor la energie electrică şi gaze

Foto: INQUAM/Octav Ganea

În toate organizaţiile judeţene, membrii PSD le vor explica românilor avantajele acestui proiect care nu doar blochează pentru şase luni orice scumpire a facturii la energie şi gaze naturale, dar oferă consumatorilor şi o compensaţie pentru majorările de preţ operate deja de furnizori, arată un comunicat de presă al partidului, preluat de News.ro.

„Oricine poate semna şi online pentru susţinerea acestui proiect la următoarea adresă: https://www.psd.ro/plafonare-preturi-energie/. Toate semnăturile strânse vor fi depuse la Parlament, în timpul dezbaterilor asupra proiectului legii iniţiate de PSD, pentru a-i convinge pe reprezentanţii puterii să voteze pentru întrajutorarea a sute de mii de familii de români”, conform sursei citate.
Social-democraţii transmit că proiectul PSD este singura soluţie concretă care garantează – până la primăvară – menţinerea facturilor energetice ale tuturor consumatorilor casnici la un nivel suportabil.
„Mai mult, varianta PSD oferă românilor şansa de a reduce cu până la 43% preţurile la energie faţă de ofertele primite în ultimele săptămâni, prin introducerea preţului mediu al energiei în perioada martie-septembrie. Sloganul acestei campanii, #JosFacturile a fost lansat de o româncă din Diaspora,  Codruţa Filip, membru PSD care a organizat un protest simbolic împotriva creşterii facturilor la energie în faţa Parlamentului European din Strasbourg”, potrivit comunicatului de presă al formaţiunii.
O contribuţie importantă a venit şi din partea europarlamentarilor social-democraţi care au iniţiat o rezoluţie solicitând o dezbatere europeană în legătură cu scumpirea energiei.
În urma acesteia, Comisia Europeană ar urma să vină cu soluţii concrete în sprijinul consumatorilor, mai ales a celor din familiile cu venituri foarte mici, mai indică sursa menţionată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here