Purtătorul de cuvânt al PSD, întrebat ce măsuri va lua partidul în privinţa pensiilor speciale: „Sunt responsabilitatea fiecărui ministru, să vină şi să argumenteze”

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea a declarat, luni, întrebat ce măsuri va lua formaţiunea în privinţa reducerii sau eliminării pensiilor speciale, că acestea sunt responsabilitatea fiecărui ministru, care trebuie să vină şi să argumenteze. „Cred că trebui să avem o discuţie corectă, în societate, calmă, referitor la tot ceea ce înseamnă sistem de pensii”, a mai arătat Oprea, fără a da un răspuns clar.

„Pensiile speciale sunt responsabilitatea fiecărui ministru, în spaţiul public a fost această discuţie ca miniştrii responsabili să vină şi să argumenteze”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD, arătând că pensiile militarilor nu sunt neapărat pensii speciale, transmite News.ro.

Întrebat ce măsuri va lua partidul pe care îl reprezintă pentru eliminarea sau reducerea acestor pensii, Oprea a răspuns: ”În acest moment, cred că trebui să avem o discuţie corectă, în societate, calmă, referitor la tot ceea ce înseamnă sistem de pensiil, şi cele prin contributivitate şi cele numite speciale, dar cred că lămurirea ar trebui să fie făcută de la PNRR, de la acel procent de 9,4 şi acele 2 miliarde de euro care se pierd”.

Deputatul USR Claudiu Năsui a scris, luni, pe Facebook, că au ieşit cifrele despre pensiile speciale pe 2021, iar în ultimii 6 ani. pensiile speciale au crescut cu 73%.

”În 2021 au crescut cu încă 8% faţă de 2020”, spune fostul ministru al Economiei, care acuză actuala coaliţie că nu vrea să desfiinţeze aceste pensii. ”Sistemul pensiilor speciale e creaţia PSD-PNL şi nu au nici cea mai mică intenţie să-l elimine. Dimpotrivă, tot ei susţin noi pensii speciale pentru primari şi viceprimari”, spune deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here