Putin a semnat un decret privind recrutarea de primăvară în armată. Câți ruși sunt vizați de noua mobilizare

Sursa: Kremlin.ru

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind recrutarea de primăvară a cetățenilor ruși pentru serviciul militar. Documentul a fost publicat , anunță agenția TASS.

„Recrutarea cetățenilor Federației Ruse va avea loc de la 1 aprilie până la 15 iulie 2023, pentru cei cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani, care nu se află în rezervă și sunt supuși conscripției. Este vorba de 147 mii de persoane”, potrivit decretului.

Documentul prevede, de asemenea, eliberarea din serviciul militar a soldaților, marinarilor, sergenților și maiștrilor al căror termen de serviciu în recrutare a expirat.

În prezent, se discută un proiect de lege care să crească treptat vârsta pentru serviciul militar până la 21 de ani. Totodată, Andrey Kartapolov, șeful Comitetului de Apărare al Dumei de Stat, a explicat că, în 2023, recrutările de primăvară și de toamnă vor avea loc conform regulilor anterioare. În plus, conform inițiativei luate în considerare în Duma de Stat, vârsta de recrutare în 2024 poate fi de la 19 la 30 de ani, în 2025 – de la 20 la 30 de ani, în 2026 – de la 21 la 30 de ani. De asemenea, se prevede ca, cei care doresc, să poată intra în serviciul militar de la vârsta de 18 ani, în ciuda creșterii vârstei de recrutare.

În toamna anului 2022, 120 de mii de persoane au fost chemate pentru serviciul militar, iar primăvara trecută – 134,5 mii de persoane. În medie, în ultimii ani, fiecare apel a vizat aproximativ 130 de mii de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here