Putin explică de ce relația SUA-Rusia nu s-a îmbunătățit: Trump ar vrea, dar nu e lăsat

Moscova nu îl învinovățește pe președintele american Donald Trump că nu a îmbunătățit relațiile dintre SUA și Rusia, o promisiune pe care a făcut-o în timpul campaniei electorale, a declarat președintele rus Vladimir Putin într-un interviu acordat zilele trecute radiodifuzorilor arabi, preluat de Euronews.

„Știm că, inclusiv în campania electorală anterioară, a vorbit în favoarea unei normalizări (a relațiilor SUA-Rusia), dar, din păcate, asta nu s-a întâmplat încă”, a spus Putin pentru Al Arabiya, pentru Sky News Arabia și RT Arabic.

„Dar nu avem pretenții, pentru că vedem ce se întâmplă în politica internă a Statelor Unite”, a spus el, potrivit unei transcrieri publicate duminică pe site-ul Kremlinului.

Putin a spus că „agenda politică internă” nu-i permite lui Trump să ia măsuri care vizează o îmbunătățire categorică a relațiilor bilaterale, adăugând că Moscova ar lucra în orice caz cu orice administrație americană, în măsura în care Washingtonul își dorește asta. Putin a mai spus că Rusia are arme care neutralizează orice amenințare reprezentată de desfăşurarea de rachete NATO în Polonia și România.

„În mod evident, acest lucru reprezintă o amenințare pentru noi, deoarece este o încercare de a nivela potențialul nostru nuclear strategic. Este sortită eşecului această încercare, asta e deja evident”, a spus el.

Interviul a fost difuzat duminică, înainte de vizita lui Putin în Arabia Saudită, pe 14 octombrie.

Sursa: RADOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here