Radiouri şi televiziuni ruseşti au difuzat false alerte antiaeriene în regiunile Belgorod, Voronej, Moscova şi Sankt Petersburg şi în Crimeea, în urma unui atac cibernetic

Mai multe alerte antiaeriane ”false” au fost difuzate de posturi de radio şi de televiziune ruseşti care au fost ”piratate”, au anunţat marţi autorităţile ruse, pe fondul unor temeri de atacuri ucrainene, relatează AFP, citată de News.ro.

”Informaţii care semnalau declanşarea unei alerte antiaeriene au fost difuzate pe post în anumite regiuni ale ţării, în urma piratării serverelor posturilor de radio şi de televiziune”, a anunţat Ministerul rus al Situaţiilor de Urgenţă.

”Aceste informaţii sunt false, ele nu corespund realităţii”, a dat asigurări într-un comunicat ministerul.

Presa rusă scrie că aceste false alerte au fost difuzate în regiunile Belgorod şi Voronej, la frontiera cu Ucraina, dar şi în regiunile Moscova şi Sankt Petersburg (nord-vest) şi în Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Sursa foto: News.ro

Un atac cibernetic asemănător, care a condus la difuzarea mai multor false alerte antiaeriene în întreaga Rusie, a avut loc săptămâna trecută, a subliniat Ministerul rus al Situaţiilor de Urgenţă.

De fiecare dată, scriu agenţiile ruse de presă, aceste piratări au afectat doar posturi de radio şi canale de televiziune private, al căror emiţător a fost dominat de un semnal mai puternic.

Aceste incidente au loc la puţin timp după marcarea lansării, la 24 februarie 2022, a ofensiei ruse în Ucraina.

Localităţi şi infrastructuri din regiuni ruseşti situate la frontiera cu Ucraina au fost vizate în mai multe rânduri de atacuri aeriene – cu drone – soldate adesea cu morţi, atribuite de către Moscova armatei ucrainene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here