Hong Kong decide după 3 ani să renunțe la obligativitatea purtării măştii sanitare

Hong Kong va ridica obligativitatea purtării măştilor de protecţie împotriva COVID-19 la aproape trei ani după ce această regulă a fost instituită pentru a preveni răspândirea infecţiei cu coronavirus, au anunţat marţi autorităţile, potrivit DPA.

Noua măsură va intra în vigoare miercuri, măştile fiind necesare doar în zonele cu risc ridicat, inclusiv în căminele de bătrâni şi în spitale, a anunţat publicaţia South China Morning Post, citându-l pe şeful executivului din Hong Kong, John Lee relatează Agerpres.

Hong Kong este unul dintre ultimele locuri din lume în care purtarea măştilor de protecţie împotriva COVID-19 este obligatorie.

Măsura a fost aplicată cu stricteţe în timpul pandemiei, orice persoană prinsă pe stradă sau în clădirile publice fără mască de protecţie riscând o amendă de 5.000 de dolari hongkongezi (637 de dolari americani).

În unele momente, Hong Kong-ul a urmat aceeaşi politică strictă de „zero-COVID-19” ca şi China continentală, persoanele care intrau în ţară fiind obligate să petreacă până la până la 21 de zile în carantină la hotel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here