Rafinăriile din Prahova, amendate pentru poluarea aerului cu benzen şi toluen

Sursa: Facebook Garda Naţională de Mediu

Trei rafinării amplasate în judeţul Prahova au fost amendate cu 250.000 de lei de comisarii Gărzii de Mediu, transmite News.ro.

Intervenția vine după ce, timp de două zile, locuitorii municipiului Ploieşti au reclamat în repetate rânduri disconfort olfactiv, iar în urma măsurătorilor staţiile automate de monitorizare a calităţii aerului din oraş au arătat creşteri pentru benzen şi toluen.

Garda de Mediu a aplicat şapte amenzi în valoare de 250.000 de lei rafinăriilor din Ploieşti şi din apropierea oraşului, pentru poluarea aerului în zilele de 4 şi 5 iulie, anunţul fiind făcut, miercuri, pe pagina de Facebook a Gărzii Naţionale de Mediu.
Rafinăria Vega a fost sancţionată cu trei amenzi contravenţionale, în valoare totală de 130.000 de lei, rafinăria Petrotel – Lukoil a primit două amenzi contravenţionale, în valoare totală de 55.000 de lei, în timp ce rafinăria OMV Petrom Petrobrazi a primit două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 65.000 de lei.
„Potrivit raportului de monitorizare a calităţii aerului transmis de APM Prahova, în perioada respectivă, au fost înregistrate creşteri punctuale pentru indicatorii benzen şi toluen în staţiile automate de monitorizare a calităţii aerului”, au explicat comisarii de mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here