Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, solicită instituţiilor statului să se sesizeze şi să ia măsuri în urma declaraţiilor făcute de Viorica Dăncilă în cadrul reuniunii pe care a avut-o cu social-democraţii. Turcan a menţionat că prin acele afirmaţii Dăncilă a spus că prioritatea ei la guvernare a constituit-o protejarea infractorilor, iar deciziile luate au avut ca scop salvarea corupţilor din puşcărie, notează news.ro.

Raluca Turcan a transmis, miercuri, printr-un mesaj pe Facebook, că PSD face din România „prizoniera unui comportament de tip interlop” în politică şi că este guvernat de „gena corupţiei, a abuzurilor şi a şantajului”.

PSD face din România prizoniera unui comportament de tip interlop în politică. Prin moţiunea de cenzură, îi vom pune capăt! PSD este guvernat de gena corupţiei, a fărădelegii, a abuzurilor şi şantajului în fiecare dintre acţiunile politice pe care le întreprinde. Acesta a fost spiritul guvernării PSD sub Liviu Dragnea şi la fel a rămas şi acum, sub conducerea Vioricăi Dăncilă”, a precizat Turcan.

Liderul grupului deputaţilor liberali a afirmat că Dăncilă a spus clar că prioritatea ei de guvernare a fost protejarea infractorilor.

Prim-ministrul României a confirmat explicit şi direct acest lucru, când a recunoscut în sfârşit că mizele guvernării au fost, pentru PSD, «dosarele, secţia specială, numirea procurorilor». Viorica Dăncilă tocmai a spus clar că prioritatea ei de guvernare a fost protejarea infractorilor, că deciziile ei de prim-ministru au avut drept scop principal să salveze clanul corupţilor de puşcărie. Este probabil unul dintre rarele cazuri, într-o democraţie europeană modernă, când un om politic ajunge să pervertească până într-atât funcţia de prim-ministru”, a mai declarat Turcan.

Ea solicită instituţiilor statului să intervină şi să sancţioneze aceste fapte. 

Având în vedere gravitatea afirmaţiilor prim-ministrului Dăncilă, solicităm instituţiilor statului să intervină şi să sancţioneze aceste fapte. Faptul că Viorica Dăncilă nu va mai fi, de mâine, premier, ar trebui să le facă această sarcină mult mai uşoară. De asemenea, dezacordul profund şi permanent între comportamentul Vioricăi Dăncilă şi prevederile constituţionale este suficient pentru ca ea să nu mai aibă ce căuta în vreo funcţie”, a mai spus Turcan pe pagina sa de socializare.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here