Două date-cheie pentru combaterea pandemiei în Europa: 29 decembrie şi 12 ianuarie

Sursa: Pixabay

ACTUALIZAT. Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat, marţi, că va organiza cel mai târziu la 29 decembrie o reuniune extraordinară pentru a da – sau nu – undă verde comercializării vaccinului împotriva COVID-19, dezvoltat de companiile germană BioNTech şi americană Pfizer, transmite AFP, preluată de Agerpres.

„Dacă informaţiile prezentate sunt suficient de solide pentru a trage o concluzie în ce priveşte calitatea, siguranţa şi eficacitatea vaccinului, EMA îşi va finaliza evaluarea în cadrul unei reuniuni extraordinare prevăzute să aibă loc cel mai târziu pe 29 decembrie”, a afirmat într-un comunicat agenţia europeană.

O singură companie a mai solicitat autorizarea de comercializare pe piaţa Uniunii Europene pentru vaccinul său, Moderna, aceasta aşteptând o decizie cel târziu pe 12 ianuarie 2021, menţionează dpa şi Reuters.

Ştirea iniţială. Alianţa Pfizer/BioNTech a anunţat marţi că a depus o cerere de autorizare condiţionată a vaccinului său împotriva covid-19 în Uniunea Europeană, la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), exprimându-şi speranţa distriburii vaccinului până la sfârşitul lunii, relatează AFP, preluată de News.ro.

”Cererea oficială” a fost depusă la EMA luni, a anunţat într-un comunicat compania germană BioNTech, asociată cu laboratorulamerican Pfizer, după ce rezultatele testelor clinice la scară mare au arătat o eficienţă de 95% a vaccinului lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here