„Rambo” din Pădurea Neagră a fost prins. Bărbatul care a declanșat o operațiune ca în filme a poliției germane

Un bărbat de 31 de ani care a dezarmat patru poliţişti germani la sfârşitul săptămânii trecute şi şi-a pierdut urma în Pădurea Neagră a fost prins vineri, a anunţat poliţia citată de dpa, transmite Agerpres.

Fugarul a fost oprit duminică de poliţie în orăşelul Oppenau, la vest de Stuttgart, dar a reuşit să fugă, nu înainte de a le lua armele de serviciu poliţiştilor pe care i-a ameninţat cu un pistol. Dispariţia sa a declanşat o amplă operaţiune de căutare în pădure şi în zonele limitrofe.

Bărbatul, prezentat ca Yves Rausch, le era cunoscut autorităţilor, având la activ mai multe încălcări ale legii.

Procurorul care se ocupă de caz l-a descris drept un „ranger” autointitulat, bun cunoscător al zonei.

Bărbatul ar fi devenit „homeless” anul trecut, după ce a pierdut apartamentul în care locuia la Oppenau.

Operațiunea de capturare

Sprijinite de elicoptere şi de câini, forţele de ordine, l-au căutat folosind și arme termice.

O operaţiune demnă de seria „Rambo”. Sute de poliţişti au periat fin luni Pădurea Neagră, unde se ascundea fugarul înarmat cu un arc cu săgeţi, un cuţit şi cu una sau mai multe arme de foc cu care a dezarmat duminică patru poliţişti.

Alertată de un martor, o patrulă încercase să-l prindă într-un adăpost improvizat în care fusese văzut.

„În timpul controlului, el a scos deodată un pistol, i-a ameninţat pe poliţişti, iar apoi i-a făcut să pună jos pistoalele, armele lor de serviciu. Apoi a fugit în pădure”, a relatat Yannick Hilger, purtător de cuvânt al poliţiei din Oppenau.

El „i-a ameninţat pe agenţi, care nu au avut timpul să reacţioneze”, potrivit poliţiei, care susţine că bărbatul a fugit „probabil” cu patru arme de serviciu.

Anchetatorii credeau că fugarul se deplasează pe jos dar perimetrul de căutare, o pădure deasă, oferă numeroase ascunzători potenţiale.

Grădiniţele şi piscinele în aer liber au fost închise cu titlu de precauţie de municipalitatea din Oppenau. Plimbările în pădure şi activităţile în aer liber au fost de asemenea interzise, iar survolurile aeriene ale regiunii au fost suspendate pe durata misiunii de căutare.

„A avut mereu slujbe temporare, precum paznic pe un teren de golf sau la gară”, a declarat un fost vecin pentru cotidianul Bild. „În urmă cu un an trăia într-un apartament de deasupra unui hostel, dar a fost dat afară pentru că nu-şi plătea chiria”, a adăugat el.

„Arme, muniţie şi bidoane cu benzină ar fi fost descoperite în apartament la momentul respectiv”, a mai spus acest martor, precizând că bărbatul avea chiar „un mic stand de tir în podul casei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here