Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a anunțat joi, la Digi24, că liberalii au o strategie „că la șah” și că vor acționa în funcție de mișcările PSD în ceea ce privește eventuală depunere a unei moțiuni de cenzură.

Nu ne interesează ce face PSD, i-am văzut unde au adus România. PSD nu mai este un partid cu care să poți măcar să dialoghezi”, a spus Rareș Bogdan la Digi24.

Întrebat dacă pot fi organizate și alegeri parlamentare anticipate, și alegeri locale în două tururi, în cazul în care Guvernul vrea să-și asume răspunderea pe proiectul localelor, ceea ce ar putea duce la o moțiune de cenzură din partea PSD, Rareș Bogdan a spus: „Avem și alte opțiuni. Nu pot să va dezvălui strategia, e bine pusă la punct. În momentul în care vedem următoarea mutare a PSD, vom lua o decizie. Vom folosi toate prerogativele constituționale”, a spus el.

Întrebat dacă, în cazul în care actualul guvern cade în urma unei moțiuni de cenzură, PNL are în vedere și opțiunea unei ordonanțe de urgență, Bogdan a spus: „Nici nu confirm, nici nu infirm. E o variantă”.

Bogdan a precizat că nu pot fi organizate alegerile parlamentare anticipate în aceeași zi cu cele locale, dar ar putea fi organizate cu „o zi, o săptămână, două săptămâni înainte”.

El a arătat că, în baza simulărilor făcute de PNL, partidul ar câștiga circa 500-800 de primari, în timp ce PSD s-ar prăbuși de la 1.700 de primari la 500 de primari.

În aceste condiții, „PSD nu poate să nu depună moțiune de cenzură, pentru că există presiunea primarilor”, a spus Rareș Bogdan.

El a adăugat că, dacă social-democrații nu depun moțiune, „există un plan bine definit încă de la mijlocul lunii decembrie, care a fost activat sau se va activa zilele astea, și care are toate mutările, ca la șah. La fiecare mutare a PSD, noi avem mutarea complementară”.

Întrebat dacă există o majoritate negociată pentru dărâmarea guvernului PNL pentru alegeri anticipate, în cazul în care PSD nu depune moțiune de cenzură, Rareș Bogdan a răspuns: „Noi nu ne dăm jos guvernul, ca lucrurile să fie clare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here