Pompei | „Casa del Frutteto”, acoperită de cenuşă în anul 79, va fi deschisă publicului de la 1 februarie

Sursa: pompeiisites.org

„Casa del Frutteto”, vila unui producător de vin din Pompei acoperită de cenuşă în anul 79, a fost restaurată şi va fi deschisă publicului de la 1 februarie, transmite News.ro.

Odată cu descoperirea acestei vile de pe Via dell’Abbondanza, care ar fi fost casa unui producător de vin înstărit, în anii 1913 şi 1951 au fost găsite aici numeroase comori istorice precum amfore sau o căldare mare indispensabilă distilării vinului. 

Astăzi, după o amplă restaurare care a durat mai mult de trei ani, frescele apar în toată splendoarea. Vizitatorii vor putea admira de acum înainte picturi murale, reprezentând lămâi, pruni, peri, cireşi, toţi pomii fructiferi care formau grădina opulentă a proprietarului, potrivit Le Figaro. 

Un simbol al acestei bogăţii va fi conservat de-a lungul secolelor: un smochin desenat, pe care se întinde un şarpe ce simbolizează prosperitatea maestrului casei. 

În grădina acestei locuinţe pot fi admirate, de asemenea, decoraţiuni dedicate zeiţei egiptene Isis, adesea celebrată în regiunea Campania din secolul al II-lea înainte de Hristos. 

Această proprietate, de talie modestă faţă de cele mai multe dintre cele obişnuite din Pompei, păstrează mistere. Bogăţia frescelor sale, devotamentul proprietarului pentru cultul lui Isis, zeiţa fertilităţii, ar putea să-l determine pe vizitatorul curios să îşi imagineze, în câteva ore, cum era oraşul Pompei în anul 79. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here