Rareș Bogdan: Rovana Plumb a primit împrumutul de 800.000 lei de la o persoană din Rep. Moldova

Elena Loghin, femeia care i-a dat împrumutul de 800.000 lei Rovanei Plumb, ar fi din Republica Moldova și ar avea legături cu compania aeriană de acolo. Această ipoteză a fost lansată de Rareș Bogdan, luni seară la Digi24.

Acest împrumut de 800.000 de lei a ridicat suficiente semne de întrebare membrilor Comisiei JURI astfel încât au decis să respingă candidatul Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi.

„Doamna Rovana Plumb s-a afundat și mai rău. A explicat că a plătit o datorie cu două apartamente. Aș vrea să văd și eu alea două apartamente, pentru că vă spun o bombă. Doamna de la care a luat respectivul împrumut se pare că este unul dintre acționarii în compania de aeronautică din (n.red: Republica) Moldova. Tocmai d-asta doamna Plumb era într-o incompatibilitate totală și pe această chestiune. Au fost mai multe chestiuni decât împrumutul și returnarea împrumutului de 800.000 lei. A fost și lipsa de convingere pe care a arătat-o doamna Plumb în momentul în care s-a prezentat în fața membrilor comisiei (n.red.: JURI), joi. Doamna Plumb nu s-a convins nici măcar pe dânsa.” a spus Rareș Bogdan la Digi24.

Despre Elena Loghin, persoana care a împrumutat-o pe Rovana Plumb cu 800.000 de lei nu se știu prea multe. Contactată de Digi24, Rovana Plumb a refuzat să spună cine este creditorul.

Din scrisoarea comisiei JURI de joi, când Rovana Plumb a fost respinsă prima oară, reiese că persoana care a împrumutat-o pe eurodeputata PSD este „o persoană fizică din domeniul turismului”.

Pe LinkedIn, o rețea de socializare pentru profesioniști, universul.net a identificat o „Elena Loghin” care se încadrează atât în ipoteza lui Rareș Bogdan, cât și în puținele informații pe care le avem despre creditorul Rovanei Plumb. Totuși, nu putem știi sigur dacă această „Elena Loghin” este aceeași „Elena Loghin” care i-a dat banii eurodeputatei PSD.

Ultimul loc de muncă menționat este Temporatours, care se recomandă pe propriul site drept „un sistem de rezervări business to business (B2B) de călătorii care oferă hoteluri, zboruri, servicii de transfer și închirieri auto oriunde în lume.”. Înainte de angajarea Elenei Loghin acolo, firma postase pe platforma bestjobs.eu că este în căutare de „Sales Director” (anunțul aici).

Numărul de contact de pe pagina firmei este un număr de telefon din Moscova.

Înainte de asta, a fost timp de 10 ani manager pentru România al Air Moldova, companie de stat la acea vreme. Anterior, fusese angajată a Ascom-Group, o mare companie petrolieră din Republica Moldova.

Compania Air Moldova, operatorul aerian național al Rep. Moldova, a fost privatizată anul trecut. Cumpărătorul a fost Civil Aviation Group SRL, o firmă deținută în proporție de 49% de Blue Air, restul de 51% fiind împărțiți în mod egal între doi cetățeni moldoveni. Presa de peste Prut a scris că în această tranzacție ar fi implicat și controversatul om de afaceri Ilan Șor, bănuit că a luat parte și la „furtul miliardarului” din bănci moldovenești. (detalii aici). Luna trecută, președintele moldovean Igor Dodon a spus că autoritățile de la Chișinău vor face tot posibilul ca privatizarea să fie anulată iar Air Moldova să revină la stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here