Rareş Bogdan: Ungaria începe să nu se mai comporte ca un stat UE / Ce le face guvernul Orban ucrainenilor

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că la această oră sunt zeci de km de maşini care aşteaptă să părăsească România, pe graniţele cu Ungaria, şi această ţară blochează accesul cetăţenilor din Ucraina care nu au paşapoarte biometrice. ”Ungaria începe să nu se mai comporte ca o ţară a Uniunii Europene”, a mai spus europarlamentarul care afirmă că se încearcă intervenţia la premierul ungar Viktor Orban şi la ministrul de Interne din Ungaria, potrivit News.ro.

”Există o îngrijorare foarte mare şi o situaţie care arde, practic, la această oră sunt zeci de km de maşini care aşteaptă să părăsească România, pe graniţele cu Ungaria, şi Ungaria începe să nu se mai comporte ca o ţară a Uniunii Europene, deoarece, în momentul ăsta, contrar regulamentelor, a blocat total accesul cetăţenilor ucraineni, fără paşapoarte biometrice, pe teritoriul Ungariei. Asta în timp ce pe graniţa direct cu ucraina, pe mica graniţă, permit tuturor cetăţenilor ucraineni să traverseze”, a spus Rareş Bogdan.

Eurodeputatul a afirmat că se încercă intervenţia la ministrul de Interne ungar şi la premierul Viktor Orban, pentru a se debloca această situaţie, deoarece coada de tiruri şi maşini mici la punctele de frontieră Borş 1, Borş 2 şi Nădlac a atins deja 10 km şi ea creşte.

Rareş Bogdan a mai spus că foarte mulţi din cei 100.000 de refugiaţi ucraineni care au ajuns în România, din aceştia 60.000 au plecat mai departe, iar o parte din aceştia, care nu au reuşit să plece până la ora 14.00, ”sunt blocaţi de cei din Ungaria pe motiv că legislaţia Schengen poate permite blocarea celor care nu deţin paşapoarte biomoetrice”.

”Este o schimbare de atitudine a Ungariei foarte periculoasă şi chestiunea asta arată că sunt unii, apropo de solidaritatea europeană şi de modul în care funcţionează UE, care nu înţeleg că jocul comun şi acţiunea unită a statelor membre sunt esenţiale pentru a demonstra că lumea civilizată înţelege ce se întâmplă în Ucraina şi cu o Rusie agresoare” a mai spus Rareş Bogdan.

Noul Kim Jong-un. Și-o paralelă cu Bosnia. Plus un scenariu de coșmar pentru Kiev

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here