Rusia a trimis o notă Ministerului de Externe al României în legătură cu pretinse încălcări ale drepturilor cetăţenilor ruşi

breaking news

Rusia a trimis o notă Ministerului de Externe al României privind încălcări ale drepturilor cetăţenilor ruşi în România, MAE român promiţând că va lua măsuri dacă va fi posibil, a declarat miercuri ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, într-o intervenţie la postul Rossia-24, potrivit TASS, citată de Agerpres.

„Noi, desigur, am protestat pe lângă autorităţile române, am trimis o notă MAE român. Ni s-a cerut să le oferim cazuri concrete de încălcare a drepturilor cetăţenilor ruşi şi au promis că vor lua măsuri dacă este posibil. Vom lucra în această direcţie”, a afirmat Kuzmin în aceeaşi declaraţie.

Ambasadorul rus a indicat că, în România, sunt „relativ puţini” cetăţeni ruşi. „Le recomandăm să utilizeze rute care să ocolească zona de conflict. În cazul nostru, ruta este Turcia – prin Istanbul – sau Serbia – prin Belgrad. În acelaşi timp, înţelegem că în condiţiile în care autorităţile române au anunţat închiderea spaţiului aerian, condiţiile pentru evacuarea din România, desigur, sunt complicate în mare măsură”, a adăugat el.

La 24 februarie, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că a decis să declanşeze o operaţiune militară specială în Ucraina. UE a calificat aceste acţiuni drept o încălcare a dreptului internaţional şi a impus sancţiuni în consecinţă, notează TASS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here