Recompensă de 2 milioane de dolari pentru informații despre cei doi hackeri ucraineni care au provocat un „taifun informațional” la SEC

Statele Unite oferă o recompensă în valoare de două milioane de dolari în schimbul unor informaţii care să conducă la arestarea a doi ucraineni, acuzaţi de faptul că au furat şi vândut informaţii confidenţiale, după ce au piratat jandarmul bursei americane, Securities and Exchange Commission (SEC), înainte să fie făcute publice, relatează News.ro, care citează AFP.

Artiom Viaceslavovici şi Oleksandr Vitalevici Ieremenko au fost inculpaţi în ianuarie 2019, în statul New Jersey, cu privire la faptul că au furat câteva mii de fişiere informatice din computere aparţinând Securities and Exchange Commission, inclusiv rezultate trimestriale şi anuale ale unor întreprinderi.

Potrivit Departamentului american al Justiţiei, ei au revândut ulterior aceste informaţii, înainte ca ele să fie făcute publice.

„Infractorii cibernetici nu se supun şi nu respectă legile niciunei ţări”, denunţă într-un comunicat secretarul de Stat Mike Pompeo.

Este pentru prima oară când Secret Service – o unitate de elită a poliţiei însărcinată cu protecţia personalităţilor, care oferă cealaltă jumătate a sumei – oferă o recompensă vizând un cetăţean străin urmărit în Statele Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here