Regina Elisabeta a II-a i-a retras prințului Andrew titlul de Alteță Regală și toate distincțiile militare

Casa Regală britanică i-a retras prințului Andrew toate distincțiile militare, precum și dreptul de a folosi în mod oficial titlul de Alteță Regală, conform unui anunț al Palatului Buckingham, citat de BBC și Sky News. Toate titlurile, drepturile de patronaj și distincțiile care i-au aparținut prințul îi vor reveni Reginei Elisabeta.

În comunicatul emis de Palat se arată că „Ducele de York va continua să nu aibă nicio îndatorire publică și se va apăra în cadrul procesului ca cetățean privat”.

Această decizie a fost luată după ce avocaţii prinţului Andrew nu au reuşit să convingă un judecător american să renunţe la procesul civil în care membrul familiei regale britanice este acuzat de abuzuri sexuale.

Cu aprobarea şi acordul reginei, afilierile militare şi patronajele regale ale ducelui de York au fost returnate reginei„, conform comunicatului emis de Palatul Buckingham. „Ducele de York va continua să nu se implice în activităţi publice şi se apără în justiţie la fel ca orice cetăţean privat„, se mai arată în comunicat.

O sursă din cadrul Casei Regale, citată de Reuters, a precizat că prinţul Andrew nu va mai folosi titlul de „Alteţă Regală” în orice calitate oficială, iar celelalte roluri şi patronaje ale sale vor fi distribuite între ceilalţi membri ai familiei regale, iar prinţul Andrew nu va mai intra în posesia acestora.

Prințul Andrew al Marii Britanii nu a reușit să obțină în instanță respingerea procesului în care Virginia Giuffre îl acuză că a abuzat-o sexual când era adolescentă.
Virginia Giuffre, o americancă de 38 de ani care locuiește acum în Australia, l-a denunțat public pe Andrew de ani de zile. Dar vara trecută, ea a decis să trimită problema în instanță și a depus o plângere la New York, acuzându-l că este unul dintre prietenii puternici cărora Jeffrey Epstein i-a predat-o pentru a o abuza sexual.
Virginia Giuffre îl acuză pe prinț că a agresat-o sexual de trei ori în 2001, când avea 17 ani, la Londra, New York și în Insulele Virgine americane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here