Reuters: Marea Britanie trimite 20.000 de militari în Europa, în cadrul unui exerciţiu major al NATO

Sursa: X

Marea Britanie va trimite 20.000 de militari în Europa, care vor servi în diverse ţări, precum şi nave de război şi avioane de luptă, în cadrul unui exerciţiu major al NATO care se va desfăşura în prima jumătate a acestui an, a anunţat luni Ministerul Apărării de la Londra, relatează Reuters, citată de News.ro.

Desfăşurarea include 16.000 de soldaţi ai armatei britanice, care vor fi trimişi în Europa de Est din februarie până în iunie, un grup de atac pe portavion şi avioane de atac şi de supraveghere F35B Lightning.

Exerciţiul Steadfast Defender 24 al NATO marchează cel de-al 75-lea an al alianţei militare occidentale.

„Pot anunţa astăzi că Marea Britanie va trimite aproximativ 20.000 de persoane pentru a lua parte la una dintre cele mai mari desfăşurări ale NATO de la sfârşitul Războiului Rece”, a declarat secretarul apărării, Grant Shapps, în extrasele unui discurs care urmează să fie rostit în cursul zilei de luni la Lancaster House, dar care a fost publicat de Ministerul Apărării.

NATO a sporit numărul de trupe pregătite de luptă după ce liderul rus Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei în urmă cu aproape doi ani şi a continuat să sprijine Kievul cu ajutor militar, economic şi umanitar.

„În cadrul acestui exerciţiu, militarii noştri îşi vor uni forţele cu omologii din 30 de ţări NATO, plus Suedia, oferind o reasigurare vitală împotriva ameninţării lui Putin”, a declarat Shapps despre acest exerciţiu.

Săptămâna trecută, premierul Rishi Sunak a anunţat că Marea Britanie îşi va creşte sprijinul pentru Ucraina în următorul exerciţiu financiar la 2,5 miliarde de lire sterline (3,19 miliarde de dolari), o creştere de 200 de milioane de lire faţă de cei doi ani anteriori.

Războiul în imagini – Zilele 689-691

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here