Romania trimite în ajutorul SUA o echipă de specialiști în combaterea COVID-19

Foto: INQUAM/George Călin

O echipă de 15 specialiști din Ministerul Apărării Naționale, alcătuită din cinci medici, cinci asistenți medicali și cinci militari specialiști în domeniul CBRN, va pleca luni, 25 mai, în SUA, pentru a oferi sprijin autorităților statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19.

Personalul MApN va oferi, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unități de îngrijire și tratament medical de pe teritoriul statului Alabama și se va informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât și în ceea ce privește apărarea CBRN, se arată într-un comunicat al MApN.

Consolidarea Parteneriatului Strategic cu SUA reprezintă un obiectiv major al politicii externe și de apărare a României. Dimensiunea de apărare reprezintă un pilon de baza al acestuia, se mai arată în comunicat.

Cooperarea dintre România și Statul Alabama se desfășoară sub auspiciile programului de parteneriat statal (State Partnership Program) lansat în anul 1993, program coordonat de Comandamentul Forțelor Americane din Europa (USEUCOM).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here