Rusia a lovit cu rachete supersonice anti-navă o ţintă de antrenament din Marea Japoniei

Marina militară rusă a lovit cu rachete supersonice anti-navă o ţintă de antrenament din Marea Japoniei, a anunţat marţi Ministerul Apărării de la Moscova, într-un comunicat preluat de Reuters de pe Telegram, transmite Agerpres.ro.

„În apele Mării Japoniei, nave purtătoare de rachete din Flota Pacificului au lansat rachete de croazieră Moskit asupra unui simulator de ţintă maritimă inamică. Ţinta, amplasată la circa 100 de km, a fost lovită direct, cu succes, de două rachete de croazieră Moskit”, arată mesajul respectiv.

Rachetele P-270 Moskit, numite de NATO SS-N-22 Sunburn, sunt rachete supersonice de croazieră cu rază medie de acţiune, de origine sovietică. Acestea pot distruge o navă aflată la o distanţă de până la 120 de kilometri.

Lansarea a avut loc la o săptămână după ce două bombardiere strategice ruseşti, care pot fi echipate cu arme nucleare, au survolat timp de peste şapte ore Marea Japoniei, într-un zbor despre care Rusia a afirmat că era „planificat”.

INFO RUSIA | Apare „partidul popular al lui Vladimir Putin” / Analist WANTED / Pilule online / Preș pentru Xi / Cu biciul pe „Lumea non-rusă”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here