Rusia înlocuiește avioanele străine cu modele interne

Sursa: NATO.int

Rusia intenţionează să aloce 1.400 de miliarde de ruble (22,7 miliarde de dolari) din fondul său suveran pentru a înlocui avioanele străine cu modele interne, deoarece sancţiunile occidentale îngreunează obţinerea de piese de schimb pentru repararea avioanelor străine, transmite Reuters, citată de News.ro.

Companiile de leasing de avioane vor primi bani pentru a înlocui avioanele Boeing şi Airbus cu avioane noi construite în Rusia, inclusiv Superjet New al Sukhoi şi MS-21 al Irkut.

”Producătorilor noştri de avioane li se va garanta cererea de leasing, care va fi apoi folosită pentru companiile noastre aeriene interne”, a declarat ministrul de Finanţe Anton Siluanov la o şedinţă a comisiei de buget de luni, în Camera inferioară a Parlamentului, Duma.

Banii pentru plata schemei vor fi alocaţi de la Fondul Naţional de Avere (NWF) – un fond pentru zile grele care este din ce în ce mai folosit pentru a susţine economia în faţa sancţiunilor occidentale impuse în urma acţiunilor Rusiei în Ucraina.

Se preconizează că fondurile vor fi cheltuite până în 2030, a spus un reprezentant al Ministerului de Finanţe.

Industria aviaţiei din Rusia îşi propune să producă 1.000 de avioane până în 2030, în încercarea de a înceta dependenţa de aeronavele occidentale, a declarat conglomeratul de stat Rostec în septembrie.

O lege nescrisă pe care nici Rusia nu o poate depăși: terorismul supraviețuiește, dar teroriștii nu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here