Rușii, unși pe suflet de afirmația lui Macron că NATO este în moarte cerebrală: „Cuvinte de aur”

Rusia laudă verdictul pus Alianței Nord-Atlantice de către președintele francez Emmanuel Macron. Liderul de la Paris spune că NATO se află în „moarte cerebrală”.

Pe pagina de Facebook Universul.net găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

„Cuvinte de aur… O definiție exactă a stării actuale a NATO”, a scris într-un mesaj pe Facebook purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova.

„Ceea ce suntem pe cale să trăim este moartea cerebrală a NATO”, a declarat Emmanuel Macron ediţiei de joi a săptămânalului The Economist, explicând această „moarte” prin dezangajarea americană faţă de aliaţi NATO şi comportamentul Turciei, membră a Alianţei Nord-Atlanctice.

Este „necesară clarificarea, acum, a obiectivelor strategice ale NATO”, a declarat şeful statului francez, care a pledat din nou în favoarea unei „întăriri” a Europei Apărării, în contextul în care un summit NATO este programat la începutul lui decembrie la Londra.

Angela Merkel a afirmat joi la Berlin că nu împărtășește viziunea „radicală” a lui Emmanuel Macron.

„Nu cred că o astfel de judecată intempestivă este necesară, chiar dacă avem probleme”, a adăugat cancelarul german, într-o conferință cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Președintele francez a „folosit termeni radicali”, care nu reprezintă „punctul meu de vedere asupra subiectului cooperării în cadrul NATO”, a subliniat Merkel.

Stoltenberg a afirmat la rândul lui că NATO rămâne „puternic”, susținând că Statele Unite și Europa „lucrează împreună mai mult decât am făcut-o de decenii”.

1 COMENTARIU

  1. Aceasta este amurgul al Uniunii Europene si NATO. De ce nu sunt surprins de acest lucru? Biblia spune: „Şi [regele nordului = Rusia începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea (Daniel 11:27)] se va întoarce în ţara lui cu multe bunuri [1945], iar inima lui va fi împotriva legământului sfânt [ostilitate față de creștini]. El va acţiona [mare activitate în arena internaţională] şi se va întoarce în ţara lui [dezintegrarea Pactului de la Varșovia și a Uniunii Sovietice. Un militar rus s-au întors în ţara lor]. La timpul fixat se va întoarce [cutremur economice şi geopolitice, dezintegrarea zonei euro, Uniunii Europene si NATO. Multe ţări din fostul bloc de Est va reveni în sfera de influenţă a Rusiei]” (Daniel 11:28,29a).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here