Rușii, unși pe suflet de afirmația lui Macron că NATO este în moarte cerebrală: „Cuvinte de aur”

Rusia laudă verdictul pus Alianței Nord-Atlantice de către președintele francez Emmanuel Macron. Liderul de la Paris spune că NATO se află în „moarte cerebrală”.

„Cuvinte de aur… O definiție exactă a stării actuale a NATO”, a scris într-un mesaj pe Facebook purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova.

„Ceea ce suntem pe cale să trăim este moartea cerebrală a NATO”, a declarat Emmanuel Macron ediţiei de joi a săptămânalului The Economist, explicând această „moarte” prin dezangajarea americană faţă de aliaţi NATO şi comportamentul Turciei, membră a Alianţei Nord-Atlanctice.

Este „necesară clarificarea, acum, a obiectivelor strategice ale NATO”, a declarat şeful statului francez, care a pledat din nou în favoarea unei „întăriri” a Europei Apărării, în contextul în care un summit NATO este programat la începutul lui decembrie la Londra.

Angela Merkel a afirmat joi la Berlin că nu împărtășește viziunea „radicală” a lui Emmanuel Macron.

„Nu cred că o astfel de judecată intempestivă este necesară, chiar dacă avem probleme”, a adăugat cancelarul german, într-o conferință cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Președintele francez a „folosit termeni radicali”, care nu reprezintă „punctul meu de vedere asupra subiectului cooperării în cadrul NATO”, a subliniat Merkel.

Stoltenberg a afirmat la rândul lui că NATO rămâne „puternic”, susținând că Statele Unite și Europa „lucrează împreună mai mult decât am făcut-o de decenii”.

1 COMENTARIU

  1. Aceasta este amurgul al Uniunii Europene si NATO. De ce nu sunt surprins de acest lucru? Biblia spune: „Şi [regele nordului = Rusia începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea (Daniel 11:27)] se va întoarce în ţara lui cu multe bunuri [1945], iar inima lui va fi împotriva legământului sfânt [ostilitate față de creștini]. El va acţiona [mare activitate în arena internaţională] şi se va întoarce în ţara lui [dezintegrarea Pactului de la Varșovia și a Uniunii Sovietice. Un militar rus s-au întors în ţara lor]. La timpul fixat se va întoarce [cutremur economice şi geopolitice, dezintegrarea zonei euro, Uniunii Europene si NATO. Multe ţări din fostul bloc de Est va reveni în sfera de influenţă a Rusiei]” (Daniel 11:28,29a).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here