DOCUMENT | Guvernul prezintă avizul Ministerului Justiției pe lega carantinei, despre care Ciolacu spunea că nu există

Foto: Facebook

Cabinetul Orban îl acuză de minciună pe liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, după ce acesta din urmă afirmase, luni, că legea privind carantina „nu a avut avizul Ministerului Justiţiei” când a fost înaintată Parlamentului.

Într-un comunicat remis luni, Guvernul respinge „afirmațiile false făcute în spațiul public de către președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD, referitoare la presupusa absență a avizului Ministerului Justiției asupra proiectului de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic”.

Totodată, reprezentanții Guvernului au prezentat public avizul MJ despre care Ciolacu spunea că nu există.

Potrivit sursei citate, pașii făcuți au fost următorii:

  • „Proiectul de lege adoptat de Guvern în ședința din 6 iulie a.c. a fost avizat favorabil de către Ministerul Justiției, observațiile formulate fiind preluate în textul proiectului de act normativ.
  • Proiectul de lege a fost înaintat în aceeași zi Camerei Deputaților, în procedură de urgență, ca primă cameră sesizată, fiind adoptat în plen în data de 9 iulie a.c. fără a fi invocate aspectele menționate astăzi de Marcel Ciolacu.
  • Pentru o corectă informare a opiniei publice, precum și pentru a demonta pretextele folosite de lideri ai PSD pentru a tergiversa adoptarea unei legi esențiale și urgente în combaterea răspândirii virusului, punem la dispoziție avizul emis de Ministerul Justiției”.

Un alt episod în care liderul PSD a fost acuzat de propagarea unor minciuni pe tema legii carantinei s-a consumat tot luni. Marcel Ciolacu anunțase că senatorii social-democrați nu vor vota actul normativ până când premierul Ludovic Orban nu se va prezenta în fața lor pentru a da explicații.

Liberalii au comunicat însă, public, că nici premierul, nici ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, nu fuseseră invitați să susțină legea în fața parlamentarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here