Sabotajul și politica, folosite iarăși de Firea ca scuză pentru problemele de termoficare

Inquam Photos/ George Călin

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a lansat, sâmbătă, într-o nouă serie de atacuri la adresa inamicilor politici pentru sincopele apărute în furnizarea căldurii în apartamentele din București.

Nu este prima oară când edilul general justifică lipsa de performanță în diverse domenii ale instituțiilor aflate în subordine prin acuzații la adresa inamicilor poltiici din afara sau din propriul partid. În perioada guvernării PSD, Firea s-a considerat sabotată inclusiv de guvernul condus de colegii săi în ceea ce privește problemele de infrastructură rutieră.

Iar mai recent, ELCEN i-a transmis Primarului Gabriela Firea o plângere prealabilă prin care solicită plata unei sume de 294 de milioane de lei din care fac parte plățile restante din decembrie 2019, ianuarie 2020 și plata în avans a subvenției pentru februarie.

Postarea Gabrielei Firea:

Atac la siguranta cetatenilor! Sabotaj fata de bucuresteni, din partea Elcen, institutie in subordinea Guvernului PNL.
S-a “gresit” cu 20 de grade mai mult la livrarea agentului termic, astfel incat s-a produs o avarie foarte grava. Vom depune plangere penala pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare, care reprezinta infrastructura critica si trebuie asigurata continuitatea, conform legii.

Nu credem in varianta unei erori tehnice. Diferenta de temperatura este mult prea mare iar tehnicienii care au facut manevrele stiau ca vor provoca o mare avarie.

Acest sabotaj vine la doua zile dupa ce ministrul PNL al economiei a declarat ca lucreaza la o lege prin care Primariei Capitalei sa i se interzica plata subventiei pentru agentul termic, cu exceptia unui numar mic de persoane.
Asta inseamna facturi enorme pentru cetateni. Pe acest subiect voi reveni cu detalii zilele urmatoare.

Iata si informatiile de pe teren, in legatura cu avaria:

Avarie la reteaua primara de termoficare din Capitala din cauza unor manevre efectuate de CET SUD – ELCEN, din subordinea Ministerului Economiei

Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti (CMTEB) anunta ca, in urma unor manevre efectuate de CET SUD, apartinand ELCEN – entitate aflata in subordinea Ministerului Economiei, manevre ce au constat in modificarea debitului ce a determinat crestea brusca a temperaturii agentului termic solicitat cu aproape 20 de grade – au fost inregistrate fluctuatii de presiune in sistemul de termoficare, care au produs o avarie la reteaua primara ce alimenteaza Sectoarele 2 si 3 din Municipiul Bucuresti.

Din aceasta cauza suntem in imposibilitatea de a furniza apa calda si caldura catre clientii arondati punctelor termice din aceste zone.

Toate echipele Companiei Termoenergetica sunt in teren pentru a efectua manevrele de izolare a zonei afectate. Angajatii CMTEB fac tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.

Ne cerem scuze cliențior pentru disconfort!

Foto: INQUAM/George Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here